Луцьк: міський голова відзначив позитивний ефект рішення щодо заборони продажу спиртного у місті після 22 години

Луцьк: міський голова відзначив позитивний ефект рішення щодо заборони продажу спиртного у місті після 22 години

09.07.14 11:00 0 1153
На оперативній нараді директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як доповідала про звернення громадян, що надійшли в групу оперативного реагування «15-80» з 07 червня по 07 липня 2014.

Вона повідомила, що протягом місяця в групу оперативного реагування «15-80» Луцької міської ради надійшло 1195 - телефонних звернень (33 відсотки - це звернення інформаційно-довідкового характеру). З загальної чисельності – 23 відсотки (271 звернення) стосувалися житлово-комунальної сфери міста.

Зокрема, 18 повідомлень щодо прибирання тротуарів та проїжджих частин на вул.: Мазепи; І.Франка; Драгоманова; Замкова площа; Володимирська; Кривий Вал; Боженка, та від вул. Потебні до вул. Мамсурова, Рівненська, 85 (зупинка готелю «Лучеськ»). Мешканці будинку на вул. Драгоманова, 11 б просять забрати з двору мішки з сміттям, яке залишене після проведення прибирання території Старого міста.

На контролі залишаються звернення щодо: ремонту дорожнього покриття на вул.: Б.Хмельницького кут Крилова; Задворецька; С.Бандери, 5-7; Львівська кут Трутовського та частково на вул. Сагайдачного, 4, просп. Волі, 66; відновлення поручнів та опори на мосту через р. Стир (вул. Ковельська кут Набережна); нанесення розмітки на дорозі біля дитячої поліклініки на вул. Чорновола.

Загалом, за звітний період на адресу житлово-комунальних підприємств міста скеровано: ЖКП-2 - 35 звернень; ЖКП-3 - 69 звернень; ЖКП-7 - 32 звернення; ЖЕК-8 ЖБК - 30 звернень; ЖКП -11 - 19 звернень; ТзОВ «М.Ж.К.» - 27 звернень.

67 звернень із загальної чисельності стосувалися роботи ДКП «Луцьктепло», із них - 33 скарги на відсутність гарячої води, в зв’язку з зупинками котелень, теплових пунктів та проведенням аварійно-ремонтних робіт на тепломережах.

17 та 19 червня було зупинено котельні на вул. Декабристів та просп. Соборності, 19-22, в зв’язку з проведенням заміни труб на мережах на вул. Захарова, просп. Соборності, 11. На даний час працівниками підприємства гаряче водопостачання відновлено.

За словами Лариси Карп’як, на контролі в ДКП «Луцьктепло» перебуває звернення щодо проведення благоустрою після виконаних робіт на тепломеремережі на просп. Волі, 7 та 35.

152 звернення було викликано перебоями в електропостачанні житлових будинків та квартир, зумовлених як плановими відключеннями, так і аварійними. Двічі (16.06.14 р. та 28.06.14 р.) було аварійне вимкнення на просп. Соборності; Кравчука; В.-Інтернаціоналістів; Чорновола; Сухомлинського. 22.06.14 р. та 26.06.14 р. внаслідок пошкодження лінії 10-тис. кВт. без електропостачання залишились жителі вул.: Цукрової; Корольова; Ланової. Всі ремонтні роботи були оперативно виконані працівниками Луцької міської філіії ПАТ «Волиньобленерго».

Однак, останнім часом лучани скаржаться на нововведення стосовно запровадження роботи стаціонарного телефону диспетчера аварійної служби підприємства, після дозвону мешканці міста не отримують відповідь на скарги, а чують тільки музику і роз’яснення щодо з’єднання з оператором, прохання посприяти у відміні незручної телефонної системи спілкування або надання в засобах масової інформації роз’яснення щодо роботи даного оператора.

56 дзвінків стосувались діяльності КП «Луцькводоканал», які були викликані поривами водопроводів. Працівниками підприємства за цей час було проведено заміну запірної арматури на вул.: Ранкова кут Мамсурова; Корнійчука, 8; Ярощука, 22.

Внаслідок заторів на мережах зовнішньої каналізації надійшло 11 повідомлень та 2 повідомлення про відкриті колодязі на вул. Ковельській, 9, та просп. Волі, 62-64

Щодо зовнішнього освітлення вулиць та прибудинкових територій надійшло 27 звернень, а саме телефонували жителі будинків з просп. Соборності, 30, 32 а, 37 б; Молоді, 5б; вул. Гордіюк, 12; Романюка, 4-6; Кравчука, 16; Миру; С.Бандери, 5, 7, 9; Ш. Руставелі (не освітлюється пішохідна доріжка через дубовий гай). Загалом, на контролі лишається 10 звернень.

За звітний період на адресу ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» було передано 28 повідомлень про несвоєчасне вивезення побутових відходів, з них 3 звернення щодо звалищ сміття біля контейнерів на вул. Захарова, 5; Коперника кут Курчатова; Наливайка, 10а та 1 дзвінок щодо прочищення зливової каналізації на вул. Потапова, 10а.

На контролі лишаються звернення про відкритий колодязь на вул. Конякіна, 29 і провалля біля решітки зливової каналізації на просп. Волі кут Шопена.

15 телефонних дзвінків надійшло стосовно вирішення проблеми з безпритульними собаками. Звернення надходили з вул.: Ветеранів, 3; В.Інтернаціоналістів, 4;6; Кравчука,28; Д.Народів,4;8; Соборності (Північний ринок); Ківерцівська /під мостом/. Всі звернення на контролі.

44 звернення стосувались руху міського пасажирського транспорту та маршрутних таксі. Скарги надійшли на маршрути за № 4; 9а; 11; 12; 18; 26; 29; 31; 47. Мешканці скаржаться на водіїв, які не дотримуються затверджених маршрутів (не доїжджають на кінцеві зупинки КРЗ та Єршова) та водіїв тролейбуса № 1. Також лучани звертаються з проханням про збільшення кількості одиниць на маршрут тролейбуса № 12, в зв’язку з великим інтервалом руху в часі.

Актуальними залишалися звернення мешканців щодо порушення громадського спокою через звучання гучної музики у вечірні години з барів та кафе на просп. Соборності, 20; 30 (Княжий двір»); на вул. Кривий Вал («Кава-Клуб»); просп. Волі, 35 «Опера»; просп. Молоді «Бучер». Мешканці будинку на вул. Кравчука, 34/79 незгідні з відкриттям пивної точки біля будинку та дитячого майданчика. Зі всіма суб’єктами господарювання проведено роз’яснювальну роботу, взято письмові пояснення.

Міський голова Микола Романюк закликав керівників ДКП «Луцьктепло» та КП «Луцькводоканал» оперативно приводити у належний стан порушений в результаті ремонтних робіт благоустрій.

«І зовсім не припустимо, щоб залишалися відкритими каналізаційні колодязі, тим паче кількість випадків викрадення люків зменшилася», – сказав Микола Романюк і доручив відкриті люки негайно огороджувати та відновлювати, щоб не допустити травмування людей.

Міський голова відзначив позитивний ефект рішення щодо обмеження продажу спиртного у місті після 22 години. Після його введення в дію, значно зменшилася кількість скарг на порушення громадського спокою нічної пори. Микола Романюк доручив своєму заступникові Тарасу Яковлєву врегулювати це питання і на околицях міста, підготувавши відповідні листи до голів сільських рад та районних адміністрацій.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До Дня незалежності у ...
Наступна новина: Чернівецька область: під ...

КОМЕНТАРІ