До Дня Незалежності у Луцьку відкриють нову зону для відпочинку

До Дня Незалежності у Луцьку відкриють нову зону для відпочинку

09.07.14 17:32 0 820
Ставки у мікрорайоні Теремно багато десятиліть були місцем, де тисячі лучан влітку у вихідні дні чи після роботи мали можливість гарно провести час, відпочити, покупатися. На берегах водойми лунав дитячий сміх. Любили це місце і рибалки, адже у ставку було багато різновидів риби. Однак, з часом це місце почало занепадати. Водне плесо вкрилося різними водоростями, дно почало замулюватися, берег осідати. Також не витримали випробувань часу та «культури поведінки» наших громадян і споруди на березі ставка. Приміщення для переодягання, навіси, які захищали відпочивальників від сонця були знищені.

В міську раду надходило багато звернень та скарг лучан про незадовільний стан р. Сапалаївка в центральній частині міста та незадовільний стан Теремнівських ставків.

Міський голова Микола Романюк вирішив привести у належний стан річку Сапалаївку та Теремнівські ставки, аби знову ці місця могли радувати лучан.

На замовлення управління капітального будівництва міської ради ПрАТ «Інститут «Волиньводпроект» розробив проект «Відновлення гідрологічного режиму, санітарного стану та очищення від дерев русла річки Сапалаївка від вул. Теремнівської до вул. Ніла Хасевича з метою захисту від підтоплення громадської та житлової забудови м.Луцька Волинської області». Цей проект включає і розчистку Теремнівського ставка.

ж з ходом робіт з відновлення водойми у мікрорайоні Теремно ознайомився міський голова Микола Романюк та провів тут виїзну нараду.

Міський голова разом з представниками структурних підрозділів міської ради, проектантами, будівельниками оглянули територію ставків та роботи, які уже виконано.

Уже завершено роботи з очищення ложа ставка від накопиченого за весь період експлуатації мулу, поглиблено дно, розширено площу водного дзеркала. Роботи здійснюють працівники ТзОВ «Стир–Агробуд». Необхідно ще завершити благоустрій прилеглої території з облаштуванням пляжної зони і зони відпочинку.

Паралельно тривають роботи з капітального ремонту моста, який розділяє ставок та річку Сапалаївка. Тут буде встановлено спеціальний пристрій для регулювання рівня води у ставку.

Міський голова Микола Романюк залишився задоволений виконаними роботами.

Під час наради було обговорено нагальні питання щодо завершення впорядкування прибережної смуги.

Микола Романюк закликав усіх причетних до реалізації проекту, активізувати роботу та зробити все якісно. Дня Незалежності усі роботи маємо завершити. А 24 серпня тут уже відпочиватимуть лучани.

Однак, для цього необхідно виконати ще ряд робіт: облаштувати пляжі, зокрема, й окремий для дітей, в тій частині ставка, де плавний берег та мілководдя; встановити приміщення для переодягання; відновити навіси, під якими відпочивальники зможуть сховатися від сонця; встановити смітники та громадські вбиральні; а також облаштувати паркову для автомобілів та оглядовий майданчик біля мосту.

Щоб попередити забруднення водного плеса Теремнівських ставків побутовими каналізаційними стоками міський голова Микола Романюк доручив відповідним службам детально вивчити прибережну зону ставків та прилеглу до них територію річки Сапалаївка на предмет виявлення місць влаштування власниками приватних будинків самовільних каналізаційних спусків. У випадку виявлення таких фактів, провести відповідну роботу з власниками садиб. За його словами, під час чищення русла річки Сапалаївка неодноразово виявляли факти скидання каналізаційних стоків у воду. Через ці нечистоти річка забруднюється, а вода несе неприємний запах.

Обговорили учасники наради й питання ремонту дамби та моста. Нині тут тривають роботи з укріплення берега, потому буде проведено будівництво монолітних конструкцій, аби убезпечити від підмивання.

Крім того, під час зустрічі радник міського голови Борис Сорока зауважив, що восени, коли завершаться усі роботи, та у ставку буде належний рівень води, необхідно буде провести зарибнення водойми, щоб лучан могли сюди приїздити на риболовлю.

Також Борис Сорока озвучив терміни та відповідальних за виконання завдань озвучених у ході виїзної наради.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що у попередні роки були проведені роботи з розчистки русла річки Сапалаївка. Нині залишилося привести у належний стан прибережну смугу, адже грунт, який був вибраний з річки, має певний час відлежатись, щоб збігла уся вода. «На відрізку Сапалаївки поблизу Київського майдану підприємець Андрій Покровський здійснив благоустрій та створив гарне місце для відпочинку лучан. У нього ще є ряд ідей щодо облаштування там розважальної зони», - зазначив Микола Романюк.

Міський голова сподівається, що незабаром Теремнівські ставки стануть гарною зоною відпочинку для лучан та окрасою нашого міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Знову горе прийшло на ...

КОМЕНТАРІ