Обговорено питання реалізації проекту «Розвиток комунальних послуг як складова сталого розвитку міст польсько-українського прикордоння»

Обговорено питання реалізації проекту «Розвиток комунальних послуг як складова сталого розвитку міст польсько-українського прикордоння»

09.07.14 13:02 0 1112
Міський голова Микола Романюк та заступник міського голови Тарас Яковлев зустрілися з директором Товариства органів місцевого самоврядування Єврорегіону Буг (м. Холм, Польща) Галиною Грабарчук та її колегами. Темою зустрічі стало обговорення проекту «Розвиток комунальних послуг як складова сталого розвитку міст польсько-українського прикордоння», який Товариство спільно з виконавчим комітетом Луцької міської ради розпочне реалізовувати з листопада цього року. Проект отримав дофінансування з Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 Європейського інструменту сусідства та партнерства. В рамках проекту у Луцьку має бути створений Транскордонний центр муніципального господарства, завданням якого буде стимулювати розвиток комунальних послуг у місті та максимально залучати польський досвід і успішні практики польських колег у цій сфері.

У рамках проекту будуть організовані навчальні візити представників комунальних установ міста до Польщі, напрацьовані експертами концепції розвитку ключових сфер муніципального господарства (водопостачання та водовідведення, теплопостачання, управління відходами і т.п.), здійснена геологічна інвентаризація небезпечних зон підтоплення у Луцьку. Бюджет проекту складає 303 445,76 євро, з них безпосередньо сума гранту для Луцька 61 887,82 євро.

Управління міжнародногo співробітництва та проектної діяльності

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ