Магістри Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки отримали дипломи

Магістри Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки отримали дипломи

09.07.14 12:05 0 1111
У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки відбулося урочисте вручення дипломів освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр». В урочистостях взяли участь професорсько-викладацький колектив вузу та вищих шкіл Республіки Польщі, представники обласної та міської влади, бізнесових структур, батьки випускників. Благословив святкове зібрання і молодих людей на подальші життєві успіхи капелан університету отець Михаїл.

Із вітальними словами до випускників звернувся ректор університету, професор Ігор Коцан. Він акцентував на тому, що університет впевнено входить у світовий науковий простір, виправдовуючи статус Східноєвропейського. Зокрема, із 307 студентів, які отримували дипломи магістрів (112 – із відзнакою), отримали подвійні дипломи СЄНУ та Люблінського університету. Привітати колег з цією подією прибув ректор вищої школи міста Любліна Мірослав Ярош.

У врученні дипломів взяли участь голова обласної державної адміністрації Григорій Пустовіт, міський голова Микола Романюк, член-кореспондент Національної академії наук України Володимир Євтух. Він передав університету оригінальні матеріали, які знадобляться дослідникам творчості Лесі України та будуть зберігатися у музеї університету.

Микола Романюк, перш за все, привітав батьків, які чекали цього дня з нетерпінням, і тепер можуть пишатися своїми дітьми. Побажав «магістрам» реалізувати знання і досвід, отримані в університеті. Він також щиро подякував Ігорю Коцану за конкретні кроки інтеграції до Європи, свідченням чого є отримані студентами українсько-польські дипломи, та польським науковцям за співпрацю на цьому шляху.

Святкового настрою додали бадьорі мелодії духового оркестру, виступ барабанщиць та святковий концерт майстрів мистецтв і художніх колективів університету.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ