У Луцьку активно працюють над ремонтом дворів та прибудинкових територій

У Луцьку активно працюють над ремонтом дворів та прибудинкових територій

09.07.14 12:23 0 1135
Про це під час оперативної наради повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства Іван Кубіцький, інформуючи про ремонт та благоустрій дворових територій і дитячих майданчиків.

За його словами, цьогоріч уже завершено роботи з капітального ремонту дорожнього покриття та відновлення благоустрою на прибудинковій території на вулиці Володимирській, 109-112 та Потебні, 58, проспекті Грушевського, 27-29. Нині тривають роботи й на прибудинковій території на вулиці Шота Руставелі, 9, 11, 13 та Рівненській, 125.

Зокрема, на вул. Володимирській, 108, 110, 112 на ремонт дорожнього покриття проїзної частини та тротуарів прибудинкової території з міського бюджету витрачено 928 тис. грн. Роботи виконувало ТзОВ «Луцька ДПМК».

Проведено ремонт й мережі зовнішнього освітлення на суму 89 тис. грн. (часткова заміна кабельної продукції, кронштейнів та світильників). Роботи виконувало КП «Луцьке електротехнічне підприємство - Луцьксвітло».

Встановлено дитяче обладнання на дитячих та ігорвих майданчиках. Крім того, Іван Кубіцький повідомив, що до кінця літа у цьому мікрорайоні буде встановлено додаткове обладнання на дитячих майданчиках і в інших дворах багатоквартирних будинків.

У дворі будинку на вулиці Потебні, 58 теж проведено комплексний капітальний ремонт. 534 тисячі гривень обійшовся міському бюджету ремонт дорожнього покриття. Крім того, проведено ремонт мережі зовнішнього освітлення на суму 7,9 тис. грн. Також буде встановлено дитяче ігрове обладнання на суму 6,676 тис. грн.

На прибудинковій території у дворі на пр. Грушевського, 27, 29 на роботи з ремонту дорожнього покриття проїзної частини та тротуарів прибудинкової території з міського бюджету витрачено 367,0 тис. грн. Роботи виконувало ТзОВ «Луцька ДПМК». Проведено й роботи з відновлення зовнішнього освітлення та буде встановлено дитяче обладнання.

Також розпочато ремонт дворових територій на вул. Рівненській, 125, де планується виконати асфальтування проїзної частини з улаштуванням трьох стоянок для транспортних засобів, встановлення опор зовнішнього освітлення та спортивного обладнання.

Орієнтовна вартість – 390 тис. грн.

Крім того, роботи ведуться і в дворі будинків на вул. Шота Руставелі, 9, 11, 13. Тут планується виконати асфальтування проїзної частини та тротуарів, реконструкцію мереж зовнішнього освітлення та встановлення дитячого ігрового обладнання.

Розповів директор департаменту ЖКГ і про ситуацію з ремонтом вулиць міста. За його словами, на поточний ремонт дорожнього покриття автошляхів використано 2,5 мільйони гривень. Зокрема, відповідні роботи проведені на вулицях Дубнівській, Рівненській, Львівській, проспектах Волі та Відродження.

Іван Кубіцький повідомив, що капітально відремонтовано вулицю Вахтангова та Грабовського, частково Набережну. Завершуються роботи на вулиці Окружній.

Крім того, за словами директора департаменту ЖКГ, за кошти обласного бюджету проведено роботи з поточного ремонту вулиць Єршова, Кривоноса, Богомольця, Ковалевської, Стецька, бульварі Дружби народів тощо.

Тривають ремонтні роботи на вулиці 8 Березня та заїзду з вулиці Паркової до Свято-Троїцького кафедрального собору.

Ремонтують цьогоріч і тротуари. Уже завершені роботи на пішохідній доріжці поблизу гуртожитків на бульварі Дружби народів. Зараз тривають роботи на проспекті Перемоги.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що в цьому році відремонтовано також багато невеличких вулиць.

«Незабаром розпочнеться ремонт вулиці Гнідавської, частину її було відремонтовано минулоріч. Ремонтуватимуть й проспект Соборності, однак, через нестачу коштів, привести його повністю у належний стан не вдасться. Краще зробити частину, але якісно», - зазначив міський голова.

Ремонтуватимуть, за словами міського голови, й вулицю Чернишевського. Цим автошляхом дуже інтенсивний рух. Нині вона знаходиться у жахливому стані. Крім того, буде збудовано світлофорний об’єкт на перехресті вулиць Чернишевського і Шевченка.

«На жаль, цьогоріч не вдасться зробити 19 прибудинкових територій, які планували на початку року. Завершимо ті двори, де нині тривають роботи, та зробимо комплексний благоустрій ще орієнтовно в чотирьох», - поінформував Микола Романюк.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: На Тернопіллі Василь ...
Наступна новина: Двоє буковинців, ...

КОМЕНТАРІ