В Івано-Франківській області про Правила у літніх таборах

В Івано-Франківській області про Правила у літніх таборах

09.07.14 13:34 0 1017
Проблема дитячого травматизму, на жаль залишається актуальною особливо влітку, коли діти більше часу проводять самостійно, без контролю дорослих. Ті, хто відпочиває в таборах знаходяться у більшій безпеці. Вони під контролем вожатих, займаються запланованими заходами, розвиваються. Складніше з тими хто відпочиває у селах у дідусів і бабусь. Як свідчить практика, саме з такими дітками найбільше стається нещасних випадків. Щоб цього не трапилося інспектори ВДАІ по обслуговуванню Долинського району завітали у дитячий заклад санаторного типу «Перлина Карпат» у с.Вигодівка, щоб нагадати дітям як потрібно поводитися на дорогах, щоб не потрапити в ДТП. Адже після закінчення зміни діти знову залишаться поза контролем дорослих, чи то в селах, чи в містах.

Тому основне, на що націлили дітей інспектори – це в жодному разі не вибігати на проїжджу частину дороги, чи з двору чи з подвір’я, не влаштовувати ігор біля доріг, нехай навіть там рідко рухаються машини і головне, юним водіям, перед тим як керувати велосипедом чи мопедом, нагадали інспектори, потрібно впершу чергу переконатися у його технічній справності. В інакшому разі, якщо не дотримуватися Правил дорожнього руху, що є основою безпеки – це призводить до аварійності. Цьогоріч у 33 скоєних ДТП з участю дітей 1 неповнолітній загинув, а 37 – отримали травми. Щоб попередити нещасні випадки, потрібно бути обережним та враховувати помилки інших дітей, які через власну необережність потрапили під колеса авто.

Тому Державтоінспекція звертається до дітей та дорослих бути максимально уважними на дорогах та дотримуватися Правил дорожнього руху. Тільки тоді кожний зможе бути у безпеці.

Прес-служба УДАІ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: у дитячому ...
Наступна новина: Роман Ковальчук: "Суд ...

КОМЕНТАРІ