У Львівській області зі сходу - живими та неушкодженими

У Львівській області зі сходу - живими та неушкодженими

09.07.14 09:36 0 1062
Нещодавно із Харківщини повернулися бійці зведеного загону міліції Львівщини на чолі з начальником управління громадської безпеки ГУ МВС України у Львівській області полковником міліції Андрієм Гребенюком. Упродовж місяця наші правоохоронці здійснювали охорону особливо-важливих об’єктів та блокпостів, розташованих поблизу (у безпосередній близькості до) зони проведення антитерористичної операції.

– У складі зведеного загону несло службу 64 чоловіки, – розповідає полковник міліції Андрій Гребенюк. – Серед них, зокрема, працівники патрульної служби міліції, спеціального батальйону міліції «Грифон» та спеціального батальйону міліції. Одна група була задіяна на блок-пості, розташованому на території Харківщини поблизу кордону України з Росією. А ще дві групи здійснювали охорону громадського порядку на межі Харківської та Донецької областей. Кожен правоохоронець щоденно заступав на службу. Усі працівники міліції були забезпечені автоматичною зброєю та бронежилетами. До слова керівництво головного управління МВС України у Львівській області, а також представники громадських організацій допомагали правоохоронцям продуктами харчування, медикаментами та засобами особистої гігієни.

У складі однієї з груп ніс службу заступник командира з кадрового забезпечення спеціального батальйону міліції «Грифон» майор міліції Тарас Степаненко, з котрим нам також вдалося поспілкуватися.

– За час служби мені довелося охороняти блокпост Барвінково-Краматорськ та особливо важливий об’єкт, розташований у місті Ізюм. Громадян без документів, яких підозрювали у причетності до незаконних збройних формувань, ми затримували та передавали працівникам місцевих райвідділів міліції для з’ясування обставин. Серед людей, яких ми зупиняли на блокпостах, лише одиниці висловлювали своє негативне ставлення до нас. Це були переважно жителі Краматорська та Слов’янська, які дорікали нам, мовляв навіщо ми приїхали до із заходу України до їхнього краю воювати. Однак, чимало підприємців та пересічних жителів ставилося до нас доброзичливо. Чимало людей зупинялися на блокпості, передаючи міліціонерам воду, молоко, мед, ковбасу, інші харчі та цигарки, – зазначив майор міліції Тарас Степаненко.

– Я вважаю, що усі працівники добросовісно до несення служби й навіть спрацювали краще, ніж передбачалося, – додає Андрій Гребенюк. – В результаті ми повернулися живими та здоровими. Я щиро вдячний усім, хто разом зі мною увійшов до зведеного загону.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області,

за матеріалами кореспондента газети

«Міліцейський кур’єр» Юрія СКОБАЛА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ