Відбувся стартовий семінар з реалізації парасолькового проекту «Спільна промоція туристичних можливостей та культурно-історичної спадщини Львівської області, Підкарпатського і Люблінського воєводств»

Відбувся стартовий семінар з реалізації парасолькового проекту «Спільна промоція туристичних можливостей та культурно-історичної спадщини Львівської області, Підкарпатського і Люблінського воєводств»

09.07.14 12:37 0 1087
4 липня 2014 року у м. Львові відбувся стартовий семінар з реалізації парасолькового проекту «Спільна промоція туристичних можливостей та культурно-історичної спадщини Львівської області, Підкарпатського і Люблінського воєводств» за участю директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму облдержадміністрації Віталія Горбатенка, голови Представництва Спільного Технічного Секретаріату Ольги Парасоцької, головного партнера парсолькового проекту – виконавчого директора Львівської Асоціації Розвитку Туризму Андрія Мацелюха, українських та польських партнерів усіх рівнів парасолькового проекту.

Під час семінару із вітальним словом виступив директор департаменту міжнародного співробітництва та туризму облдержадміністрації Віталій Горбатенко та підтвердив важливість реалізації цього транскордонного проекту на території Львівщини. Враховуючи той факт, що туризм визначено одним із пріоритетних напрямків розвитку області, залучення грантових коштів в туристично рекреаційну сферу активізує процес створення конкурентоспроможного туристичного продукту на українсько-польському пограниччі.

Окрім цього, співпраця із польськими партнерами надасть можливість впровадити кращі європейські практики в сфері розвитку туризму та зміцнення зв’язків між управлінськими структурами органів державної влади та місцевого самоврядування в галузі туризму по обидві сторони кордону Європейського Союзу, – відмітив директор департаменту.

Також, на семінарі виступила заступник начальника управління міжнародного співробітництва Діана Кодрова, яка ознайомила учасників семінару із порядком співфінансування мікропроектів в рамках Регіональної програми з міжнародного та транскордонного співробітництва, європейської інтеграції на 2012-2014 роки. Варто зауважити, що цьогоріч вперше розроблено механізм дофінансування проектів МТД з обласного бюджету.

В рамках програми семінару головний український партнер парасолькового проекту, виконавчий директор Львівської Асоціації Розвитку Туризму Андрій Мацелюх провів роз’яснення щодо аналітики впровадження заходів та дотримання процедур парасолькового проекту, вимог до фінансової звітності та фінансового/бухгалтерського документообігу. Також, на семінарі учасники презентували методологію та плани втілення заходів, поділились досвідом втілення і напрацювань мікропроектів.

Разом з тим інформуємо, що станом на 01.07.2014 успішно завершено реалізацію Мікропроекту №1 «Допомога становлення і зближення співробітництва між організаціями та прикордонними самоврядуваннями України і Польщі», що впроваджується в рамках парасолькового проекту. Головний партнер Мікропроекту №1: Львівське регіональне відділення Асоціації міст України. Партнер Головного партнера Мікропроекту №1 з польської сторони: Міжгмінна Асоціація «Віслок». За п’ять місяців активної реалізації партнери мікропроекту успішно втілили такі заходи:

1.Провели інформаційну кампанію Мікропроекту і Програми (в т.ч. про розвиток транскордонного туризму і екотуризму зокрема).

2.Створили і урочисто відкрили транскордонний Візит-центр (вул. Генерала Чупринки 5, м. Львів, Україна).

3.Провели ряд офіційних українсько – польських зустрічей пов’язаних з розвитком транскордонного туризму.

4.11-13 червня 2014 року провели Транскордонний Форум мерів міст (котрий зібрав 90 учасників з України і Польщі).

5.Створили спільну українсько-польську Інтернет-сторінку http://visit-center.com.ua.

Нагадуємо, що парасольковий проект «Спільна промоція туристичних можливостей та культурно-історичної спадщини Львівської області, Підкарпатського і Люблінського воєводств» співфінансується з коштів Європейського Союзу та реалізується в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2007 – 2013 за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська політехніка ...
Наступна новина: Бахрейн вимагає від ...

КОМЕНТАРІ