На Львівщині стартувало навчання для фахівців туристичного супроводу та працівників пошуково-рятувальної служби

На Львівщині стартувало навчання для фахівців туристичного супроводу та працівників пошуково-рятувальної служби

09.07.14 11:53 0 725
Цими вихідними, 5 липня, на Львівщині стартувало 10-ти денне навчання для фахівців туристичного супроводу та працівників пошуково-рятувальної служби в рамках проекту «Стимулювання розвитку туризму у Карпатському регіоні шляхом покращення сервісу та безпеки туристів».

Проект співфінансується з коштів Європейського Союзу та реалізовується Асоціацією гірських провідників «Ровінь» за підтримки Львівської обласної державної адміністрації в партнерстві з Львівською обласною контрольно-рятувальною службою туристсько-спортивної спілки України, Польським Туристично-Краєзнавчим Товариством відділ ім. Др.М.Орловіча в Перемишлі (РП), Гірським Добровільним Загоном Рятування Група Бещадська (РП) та Львівською асоціацією розвитку туризму в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2007 – 2013.

Навчальний табір відбудеться для 25 осіб з українсько-польського пограниччя на базі новоствореного (в рамках проекту) навчально-тренувального центру для підготовки гірських провідників та рятувальників гірської пошуково-рятувальної служби в селі Довгому Дрогобицького району.

На запланованих заняттях, будуть апробовані спеціально розроблені в рамках проекту навчальні програми: «Підготовка фахівців туристичного супроводу, що здійснюють свою діяльність в горах» та «Підготовка працівників пошуково-рятувальної служби».

Специфікою цього навчання є те, що на курс, окрім осіб, які хочуть оволодіти новою професією, записалися вже акредитовані фахівці туристичного супроводу по м. Львову, а також особи, які прагнуть підвищити свій фах. Усіх слухачів об’єднує любов до гір, збереження природи та бажання зробити активний відпочинок безпечним і привабливим для туристів.

Учасники навчання під час практичних занять «Організація безпеки туристів в горах», «Проведення пошуково-рятувальної роботи в горах», «Орієнтування на місцевості» здійснюватимуть походи на Ямельницьницькі скелі, г.Парашку, г.Лопату, г.Широкий Верх, г.Голиня, г.Пікуй та інші, а також прослухають курс лекцій за темами: «Туристична географія Карпат», «Історія та організація гірського туризму в Східних Карпатах», «Історія краю», «Етнографічні питання», «Збереження екології», «Туризм на транскордонних територіях», «Гірське провідництво», «Надання долікарської медичної допомоги», «Право і туризм. Досвід європейських держав», «Питання підготовки до туристичного походу», «Психологія і соціологія туристичних груп».

В рамках навчального курсу свої практичні навички учасники навчання вже апробували у лютому та березні місяці цього року під час навчально-практичних піших походів в околицях Львова. Далі на них чекають змістовні і захоплюючі практичні заняття і туристичні походи в гірській місцевості Сколівських Бескид. Адже обов’язковою умовою курсу є – самостійна підготовка, залікові заняття та складання іспиту.

Проведення спільного навчання для українських і польських фахівців-практиків без сумніву сприятиме обміну досвідом, інформацією, наближає їх до європейських стандартів в сфері туристичного супроводу та надання допомоги туристам в результаті чого і будуть підготовлені фахівці з транскордонного туризму.

Організатори навчання сподіваються, що завдяки проведеному курсу буде сформована команда для громадських пошуково-рятувальних пунктів (ГПРП) саме з числа місцевих жителів Львівщини. Важливим є те, що підготовлені рятувальники не замикатимуться виключно на забезпеченні безпеки туристів, а працюватимуть в ширшому напрямку розвитку туризму. Зокрема, на базі таких ГПРП розвиватимуть співпрацю в системі бізнес, влада, громадськість, поширюватимуть туристичну інформацію та надаватимуть супутні туристичні послуги.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: На Галичині залишив свій ...

КОМЕНТАРІ