Йосип Ситник: "Ситуація із Львівським перинатальним центром – це яскравий приклад корупційних схем попередньої влади"

Йосип Ситник: "Ситуація із Львівським перинатальним центром – це яскравий приклад корупційних схем попередньої влади"

09.07.14 08:00 0 1048
8 липня 2014 року Львівська обласна рада на сесії звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням виділити з Державного б'юджету фінансовий ресурс на завершення реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру. Таке звернення підтримав 81 депутат.

Львівська облдержадміністрація зараз готує звернення до Генпрокуратури та інших правоохоронних органів щодо ситуації із Львівським обласним клінічним перинатальним центром. Вони мають дати відповідь щодо діяльності київської фірми "АероБуд", яка не зробила жодних рухів щодо реконструкції центру, а, навпаки, фактично зруйнувала його. Також нас мають поінформувати щодо втрачених фінансових ресурсів і хто за це все понесе відповідальність. Про це на засіданні сесії Львівської обласної ради повідомив перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Йосип Ситник.

Окрім того, за його словами, обласною державною адміністрацією зараз розробляється проєкт рішення щодо перинатального центру, зокрема, й щодо тимчасового працевлаштування всього його персоналу в інші медичні заклади.

"Керівництво обласної адміністрації, яке приступило до обов'язків із березня 2014 року, активно включилось у вирішення проблеми перинатального центру. Тільки з 3 квітня до 21 травня обласною адміністрацією було скеровано 8 листів у різні центральні органи виконавчої влади, а саме Президенту України, Кабінету Міністрів України, Міністерству охорони здоров'я, Міністерству фінансів, Державній агенції з інвестицій та управління нацпроєктами України. Ми зверталися з питанням, де взяти кошти на продовження будівництва центру і чи це реально? В листах, які до нас надійшли від усіх органів центральної влади, фактично сказано одне і теж: коштів у державному б'юджеті на перинатальний центр не буде і ви їх не чекайте", – розповів Йосип Ситник.

Кошторисна вартість реконструкції пеританального центру 100 млн грн, але, якщо врахувати нинішні ціни, то вартість зросте майже до 200 млн грн. Як наголосив Йосип Ситник, враховуючи, що таких коштів з державного б'юджету Львівщина не отримає, то є три напрямки вирішення проблеми.

"Перший – це законсервувати об'єкт. Другий – шукати кошти в обласному б'юджеті, але знайти 200 млн. грн. навіть впродовж п'яти років для Львівщини теж нереально. Третій напрямок – шукати кошти на будівництво з нуля менших за обсягом об'єктів, які дозволять дати роботу тим фахівцям, які зараз тимчасово втратили роботу. Також це дозволить розвантажити пологові будинки, які зараз перевантажені. Проблема серйозна, тож вирішувати її треба комплексною. Цей проєкт було закладено на декілька років для відмивання коштів на теренах Львівщини, але зірвався через Революцію гідності", – сказав перший заступник голови Львівської ОДА.

Нагадаємо, Львівський обласний клінічний перинатальний центр свою роботу зупинив у вересні 2013 року через реконструкцію, яка передбачалася згідно з Національним проєктом "Нове життя – нова якість материнства та дитинства". Понад 400 осіб були відправлені у вимушений простій і отримують 2/3 посадового окладу. Збільшилось навантаження на інші заклади охорони здоров'я. Зупинка центру спричинила зростання перинатальної та малюкової захворюваності і смертності.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові правоохоронці ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ