У Львівській області свободівці зареєстрували законопроєкт для підтримки підприємств, які допомагають армії

У Львівській області свободівці зареєстрували законопроєкт для підтримки підприємств, які допомагають армії

09.07.14 15:08 0 1073
Народні депутати України Олег Панькевич, Ірина Сех та Юрій Сиротюк зареєстрували законопроєкт "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо податкового стимулювання зростання обсягів фінансового забезпечення обороноздатності держави)" Законопроєкт пропонує зміни, завдяки яким буде зменшено суму сплати податку на прибуток підприємств, які допомагають українському війську.

"На підприємства, які бажають допомогти армії, змушені використовувати на це кошти з власних прибутків, за які вони вже сплатили податки. Враховуючи, що допомога війську є фактично допомогою державі, виходить так, що підприємство сплачує податки з суми, яку воно потім передає державі. Щоб виправити цю ситуацію і створити елемент податкового стимулювання для бізнесу, ми зареєстрували законопроєкт, що надає можливість відносити до витрат підприємства допомогу, надану спеціяльному фонду держб'юджету для фінансування потреб оборони", – зазначає Олег Панькевич.

Законопроєкт, зокрема, передбачає внесення змін до Податкового Кодексу України, а саме пропонується доповнити підпункт 6 пункт 10 статті 138 "Склад витрат та порядок їх визнання: суми коштів або вартість майна, товарів, виконаних робіт, наданих послуг, добровільно перерахованих (переданих) протягом звітного року для зарахування їх до спеціального фонду Державного бюджету України для фінансування потреб оборони України".

Ухвалення цього проєкту Закону України сприятиме забезпеченню мобілізаційної готовності, обороноздатності держави та боєздатності Збройних Сил України, а також мотивуватиме до надання благодійної допомоги війську.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина входить у ...
Наступна новина: Святослав Кравчук: «У ...

КОМЕНТАРІ