Львівщина: на Сокальщині свободівці організували табір "Галицькі соколи-2014"

Львівщина: на Сокальщині свободівці організували табір "Галицькі соколи-2014"

09.07.14 12:22 0 1066
З 4 по 7 липня 2014 року з нагоди дня народження генерал-хорунжого, головнокомандувача УПА Романа Шухевича та проголошення 30 червня 1941 року у Львові Акта відновлення Української Держави Сокальська районна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та молодіжна організація "Сокіл" провели спортивно-патріотичний вишкільний табір "Галицькі соколи-2014". Таборування відбулося в лісі поблизу села Двірці за участі активних молодих націоналістів.

Програма вишколу передбачала як теоретичні лекції, так і фізичну підготовку. За час таборування молоді націоналісті набули досвід із таборування, впоряду, медицини, історії. Серед спортивної частини вишколу – тактичні вправи, теренова гра, долання смуги перешкод та командні ігри.

Офіційне відкриття табору розпочалося спільною молитвою, підняттям державного та бандерівського стягів і виконанням національного славня. Протягом дня учасники заходу проходили спортивний вишкіл, виконували різноманітні фізичні вправи. Згодом продовжили знайомство біля великої святкової ватри. У наступні дні вивчали навики самооборони, теренової гри, долання смуги перешкод та слухали лекції з історії та медицини. Кожного дня учасники табору з молитвою приступали до сніданку, обіду, вечері.

У ніч на Івана Купала за давнім звичаєм дівчата плели вінки з лісових трав та разом з побратимами стрибали через багаття, щоб очиститися від всього поганого. "Ми прагнемо популяризувати серед молоді здоровий спосіб життя, прищеплювати любов до рідної землі, мови, історії. Здоров'я – це запорука успіху кожної людини. Роман Шухевич активно займався спортом і популяризував його серед молоді. Захід відбувався в суворій дисципліні без алкоголю та тютюну. На цьому вишколі молодь та юнацтво навчилися дисципліні, відповідальності, виживанню в умовах лісу. Молодь Сокальщини приїжджає на такі заходи, аби поєднати активний відпочинок та вшанування героїв, а також відчути дух побратимства. Такі табори надзвичайно важливі, адже ми повинні вміти відстояти себе. Тому кожен націоналіст має постійно працювати над гартуванням свого тіла і свого розуму для того, щоби весті за собою громаду", – наголосив голова Сокальської МГО "Сокіл" Богдан Федун.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі Василь ...

КОМЕНТАРІ