У Галицькому з'єднанні Національної гвардії України відмовились від використання газу

У Галицькому з'єднанні Національної гвардії України відмовились від використання газу

09.07.14 15:23 0 764
“Урочисто перерізуємо стрічку. Нехай цей об'єкт буде нам на щастя, служить добре та допомагає нашим солдатам!” Такими словами командир Галицького з`єднання Національної гвардії України полковник Олег Сахон урочисто відкрив нещодавно оновлений банно-пральний комбінат.

Фахівці служб тилу бригади відремонтували усі приміщення та встановили нове обладнання чеського виробництва. На зміну старому радянському газовому котлу, встановленому 56 років тому прийшли новенькі електричні водонагрівачі. А старі пральні, віджимні та прасувальні машини такого ж терміну експлуатації замінило новеньке чеське обладнання.

Всього на оновлення приміщень та закупівлю обладнання витрачено близько 600 тисяч гривень. З них 300 тисяч витратили на закупівлю та монтаж обладнання. Ще близько 300 тисяч гривень витратили на закупівлю будматеріалів. Але і тут кмітливі військові примудрились зекономити. “Ремонтні роботи виконали офіцери та прапорщики військової частини, що дозволило зекономити ще близько 30 відсотків коштів.”, - розповів заступник командира бригади з тилу полковник Аполінарій Соколенко.

Технічне рішення щодо ремонту далось не просто розповідає начальник квартирно-експлутаційної служби підполковник Віталій Ковальчук: “Щоб все ретельно прорахувати мені довелось заглибитись у підручники, а потім ще й звернутись до фахівців. Але результат вийшов досить добрим.”

Відмова від газу піде не тільки на користь військовій частині, але й державі. Такий підхід дозволить щомісяця економити близько 60.000 гривень державних коштів. При цьому банно-пральний комбінат щомісяця зможе випрати близько 7 тон білизни для військових з Львівської, Закарпатської, Тернопільської та Рівненської областей.

Зараз фахівці служб тилу приступили до ремонту солдатської лазні. Наразі у приміщенні замінили всі вікна, та приступили до заміни обладнання та відновлювальних робіт. Лазню планують запустити у вересні цього року.

Фахівці служб тилу Галицького з'єднання Національної гвардії України готові поділитись із іншими військовими частинами отриманим досвідом та методикою розрахунків. Адже перехід на альтернативні джерела енергії в масштабах держави не тільки дозволить зекономити величезні кошти, але й суттєво зменшити газову залежність України.

підполковник Вадим Голуб,

фото автора.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ