У Чернігові – солі вдосталь

У Чернігові – солі вдосталь

09.07.14 17:51 0 1101
У Чернігові через чутки про можливі перебої у постачанні солі зі сходу України попит на товар виріс у 2-3 рази. Про це повідомила начальник управління споживчого ринку та підприємництва Чернігівської міської ради Олена Шевчук.

За її словами, працівники управління щодня моніторять наявність солі у торгівельних мережах обласного центру Чернігівщини. "Сіль не належить до соціально значимих товарів, тому ціна на неї виросла у середньому на 50%", - пояснила О. Шевчук. Торгівельні мережі упродовж останніх двох тижнів робили більші замовлення у постачальників. Приміром, одна з місцевих мереж замовила 40 т солі, її розкупили, знову замовили стільки ж. Підвищений попит на сіль спостерігався і на місцевих ринках.

Керівник управління запевнила, що перебоїв із постачанням солі у Чернігові немає, просто ажіотаж серед населення та панічні настрої спричинили підвищений попит на цей товар. За оцінками фахівців Управління споживчого ринку та підприємництва Чернігівської міської ради, ажіотаж навколо солі поступово спадає і повністю зникне за тиждень-два, коли мешканці міста зроблять необхідні, на їхню думку, для себе запаси. Споживчі тривоги людей, у першу чергу, викликані військовими діями на сході України, і не мають сезонної складової.

"Раніше сезонного зростання попиту на сіль навіть у період консервації у місті не спостерігалося", - сказала О. Шевчук.

Подібний ажіотаж навколо солі також виник, як повідомляють ЗМІ, і в сусідніх із Чернігівщиною Сумській та Полтавській областях. Підставою стали чутки, що нібито терористи підірвали соляну шахту на Донбасі. Хоча державне підприємство "Артемсіль" офіційно спростувало таку інформацію. Зокрема, на сайті підприємства повідомляється, що ДП "Артемсіль" працює у звичайному режимі, поставки продукції в усі області України відбуваються згідно із заздалегідь узгодженим планом, потреби споживачів задовольняються своєчасно і в повному обсязі.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Знову горе прийшло на ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ