Житомирщина вже надала прихисток більше 1 тис. осіб, які перемістилися з тимчасово окупованої території та району проведення АТО

Житомирщина вже надала прихисток більше 1 тис. осіб, які перемістилися з тимчасово окупованої території та району проведення АТО

09.07.14 08:09 0 752
В області створений та діє регіональний координаційний штаб з питань розміщення громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій та районів проведення

антитерористичної операції.

- Житомирщина почала приймати переселенців ще з березня цього року, - повідомила керівник штабу Ірина Супрун. На в області розміщено 1078 осіб, з яких 734 з Донецької та Луганської областей, 344 – з АР Крим. З них 351 особа проживає в готелях, санаторії «Тетерів» та в таборі у с. Зарічани. Ще 727 осіб розмістилися у родичів і близьких.

Для оперативно вирішення соціально-побутових та інших питань у цілодобовому режимі працює телефон «гарячої лінії» Штабу з опрацювання звернень, збору та аналізу повідомлень – (0412)47-44-69 з 18.00 до 20.00 год. та (0412) 41-34-90, 47-50-00 з 20.00 до 08.00 год. Також переселенці зі Сходу можуть звертатися до оперативно-рятувальної служби за номером «101» як зі стаціонарного, так і з мобільного телефону.

Рятувальники ДСНС у взаємодії з органами влади, громадськими та волонтерськими організаціями продовжують роботу щодо надання допомоги у

життєзабезпеченні вимушених переселенців. За підтримки громадських та волонтерських організацій діє інформаційний центр допомоги таким громадянам, де щодня оновлюється інформація про потреби переселенців, котрі вже проживають на території Житомирщини. Сюди можуть звертатися і ті, хто хоче надати допомогу. На веб-сайті Управління ДСНС в області www.zhytomyr.mns.gov.ua розміщена адреса інформаційного центру допомоги, контактні телефони, реєстр тимчасового житла для переселенців.

Створена та постійно оновлюється єдина база даних з інформацією про наявність вільного житла у житловому фонді області для розселення осіб, які переселяються з Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Донецької і Луганської областей. На території області переселенці мають змогу оселитися у житлових будинках, квартирах, гуртожитках, кімнатах при чоловічому монастирі, приймальні дільничної лікарні та приміщенні школи. Всюди є можливість самостійного приготування їжі, а також передбачені чіткі терміни, протягом яких там можна проживати (від 3 місяців). Загалом, зараз житловий фонд дозволяє поселити 1686 дорослих та 285 дітей.

Представники влади та територіальних громад Житомирщини можуть допомогти переселенцям також із працевлаштуванням. Так, людям пропонують роботу в медичних закладах, підприємствах каменеобробної та сільськогосподарської галузей, в закладах сфери обслуговування, лісового господарства та на автозаправних комплексах.

Житомирщина готова допомогти та підтримати тих, хто приїздить на її територію з метою пошуку мирного і спокійного життя.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ