В Житомирській області під час збирання ягід в лісі жінку вкусила гадюка

В Житомирській області під час збирання ягід в лісі жінку вкусила гадюка

09.07.14 15:56 0 1216
7 липня до 8-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Коростень від медиків надійшло повідомлення про те, що напередодні увечері із села Бандарівка госпіталізовано жінку, яку вкусила гадюка.

Як з’ясувалося, мешканка сусіднього села Іванопіль Коростенського району приїхала до лісу по ягоди і, не помітивши плазуна, стала його жертвою. Люди, які опинилися на той час поруч, доправили потерпілу до Бондарівської сільської дільничої лікарні. Чергова медсестра оперативно надала жінці невідкладну допомогу - у лікарні напоготові для такого випадку влансоруч укомплектований протиотрутний набір ліків. Адже іноді через укуси отруйних плазунів сюди звертаються за допомогою до 6 осіб на рік. У даному випадку реакція у жінки на укус була сильною, тіло набрякло і викликані лікарі швидкої допомоги доправили її до Коростенської центральної районної лікарні. Стан постраждалої наразі стабільний.

Як повідомив місцевий сімейний лікар Василь Петрів, у спеку гадюки полюбляють ховатися в ягідниках чи сповзати до водойми. Нещодавно йому довелося надавати невідкладну допомогу жінці, яку змія вкусила за палець прямо на грядці біля хати, де вона збирала ягоди. Тому лише ретельний захист тіла одягом та високим взуттям допоможе уникнути неприємностей.

Тож, рятувальники радять, вирушаючи до лісу, взувати резинові чоботи. Одяг не повинен щільно облягати тіло. Не забувайте, що змія кусає тільки захищаючись! Аби її ненароком не потурбувати, необхідно палицею розсовувати зарослі, обстежити ущелини та бути пильними і уважними. Дотримання цих правил може врятувати вам здоров’я, а інколи навіть життя.

Максимович Іван,

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ