Рівненські перевізники вимагали підвищити вартість проїзду у маршрутках до 3 гривень

Рівненські перевізники вимагали підвищити вартість проїзду у маршрутках до 3 гривень

09.07.14 10:08 0 758
Рівненські перевізники просять підвищити вартість проїзду в міських маршрутках до трьох гривень. Відповідне рішення винесли на розгляд Рівненського міськвиконкому.

Як зазначив голова спілки перевізників Рівного Валентин Демчук, такий крок необхідний, адже зараз вони працюють у збиток. Підтримали його й присутні на засіданні виконкому перевізники.

У свою чергу міський голова Рівного Володимир Хомко звернувся до присутніх на засіданні з питанням, хто підтримує таку позицію перевізників. Однак, таких не виявилося.

Перевізники наполягали і відстоювали свої умови. За словами Демчука, наразі у Рівному є декілька маршрутів, для яких встановлений у травні тариф 2 гривні 50 копійок доцільний. Проте чимало перевізників продовжують працювати у збиток.

Тим часом начальник управління транспорту та зв'язку Віталій Миронюк зауважив, що за розрахунками собівартість перевезення пасажира складає 3 гривні 7 копійок.

- Коли підвищували тариф у травні, в суму було закладено вартість пального 13 гривень 50 копійок і ми сподівалися, що, коли "впаде" долар, вартість пального теж зменшиться. Проте цього не сталося і нині вартість пального на деяких заправках складає 14-15 гривень, - додав Віталій Миронюк.

Натомість перевізники зазначають, що здорожчення неминуче, бо перевезення потребує чималих затрат, зокрема пов'язаних із безпекою.

Окрім цього, чимало маршруток з'їжджають із маршруту після 19 години, що викликає чимало незручностей. На деяких маршрутах також обмежують кількість автобусів, що рухаються впродовж дня.

Стосовно цього Володимир Хомко додав, що всі розуміють проблему перевізників, але їм також варто було заручитися підтримкою рівнян, щоб вони не обурювалися.

- Я пропоную повернутися до цього питання згодом і до 1 вересня вирішити це питання. Також пропоную перевізникам разом із громадськістю переглянути нерентабельні маршрути, на яких із 1 вересня підвищити вартість проїзду, а на рентабельних маршрутах залишити тариф у 2 гривні 50 копійок, - додав міський голова.

У результаті члени виконкому підвищення тарифів на проїзд у маршрутках не підтримали.

vse.rv.ua

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Картопля фрі й дитяче ...
Наступна новина: На Тернопіллі пішохідний ...

КОМЕНТАРІ