Бахрейн вимагає від дипломата США покинути країну

Бахрейн вимагає від дипломата США покинути країну

09.07.14 12:41 0 1092
Королівство Бахрейн вимагає від американського дипломата покинути країну. Це сталося після того, як американець зустрівся із представниками шиїтської опозиційної групи. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як заявив міністр закордонних справ Бахрейну, помічник держсекретаря США з питань демократії, захисту прав людини і праці Том Маліновскі є небажаною особою у країні. Бахрейнський чиновник зазначив, що Маліновскі втрутився у внутрішні справи країни, спричинивши шкоду іншим.

Керівник зовнішньополітичного відомства Бахрейну заявив також, що така зустріч розділяє бахрейнців і порушує дипломатичні норми.

Том Маліновскі зустрівся у Бахрейні з опозиційною групою шиїтів «Аль-Віфак» після свого приїзду 6 липня. Його графік передбачав триденний візит.

Упродовж останнього часу у Бахрейні відбувалися протести шиїтів, які вимагають збільшення політичних прав.

У Бахрейні стоять п’ять американських кораблів. Керівник зовнішньополітичного відомства Бахрейну висловив сподівання, що нинішня ситуація ніяк не вплине на відносини з Вашингтоном.

Бахрейн посилив контроль за громадянською активністю через зростання невдоволення населення, яке складають переважно шиїти, королівською родиною, члени якої є сунітами.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ