Парламент Іраку змінює думку і збереться наприкінці тижня

Парламент Іраку змінює думку і збереться наприкінці тижня

09.07.14 14:04 0 1130
Новий парламент Іраку змінив своє попереднє рішення розійтися до серпня і вирішив почати роботу для формування нового уряду вже наприкінці тижня. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомив тимчасовий спікер Мегді аль-Хафіз, депутати мають зібратися 13 липня, в неділю, яка є в Іраку робочим днем, «у зв’язку з суспільним інтересом і рішучістю здійснити конституційні процедури і зберегти тяглість розбудови демократії».

Попереднє рішення відкласти продовження роботи до 12 серпня викликало широку критику і в Іраку, і у Сполучених Штатах, які докладають зусиль для іракського врегулювання.

Парламент, обраний наприкінці квітня, наразі не тільки не сформував нового уряду, а й не обрав своє керівництво – спікера і двох заступників. Перше його засідання тиждень тому завершилося суперечками й хаосом; учора оголошували, що наступне засідання переносять на серпень.

Політична криза в Іраку триває на тлі наступу радикального ісламістського збройного угруповання, раніше відомого як «Ісламська держава в Іраку і Великій Сирії». Це угруповання, захопивши значні території північного заходу Іраку, а також півночі Сирії, перейменувалося просто на «Ісламську державу» і проголосило на тих територіях «халіфат» – утворення, що має бути засноване на засадах суворого консервативного ісламу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ