Представники «Укрцементу» пропонують випробувати на Тернопільщині нові матеріали для будівництва доріг

Представники «Укрцементу» пропонують випробувати на Тернопільщині нові матеріали для будівництва доріг

09.07.14 10:42 0 1069
Представники Української асоціації підприємств і організацій цементної промисловості «Укрцемент» зустрілися з керівництвом Тернопільської облдержадміністрації – головою облдержадміністрації Олегом Сиротюком та його заступником Леонідом Бицюрою.

У рамках зустрічі обговорили питання співпраці, зокрема можливість реалізувати на Тернопільщині проект щодо будівництва доріг з цементобетонним покриттям.

«Світова практика показує, що в ряді країн основною альтернативою асфальтобетонному покриттю автомобільних доріг є цементобетонне покриття, - наголосив виконавчий директор асоціації Петро Лопатьєв . - Величезний досвід застосування цементобетонного покриття є у європейських країнах - Німеччині, Австрії, Франції, Бельгії, Польщі, Чеській Республіці, а також у Великобританії та США».

Також представники асоціації наголосили, що будівництво доріг з цементобетонним покриттям є ще й економічно вигідним.

«Для нас дуже цікаві пілотні проекти, адже це можливість знайти нестандартні вирішення проблем, - зазначив голова облдержадміністрації Олег Сиротюк. – В умовах обмежених фінансових ресурсів вони мають значну перспективу. Ми не працюємо на кілька років, ми працюємо на багаторічну перспективу. І наше завдання зробити все, щоб автошляхи краю лужили якомога довше, адже це запорука економічного зростання краю».

Довідково: Українська асоціація підприємств і організацій цементної промисловості «Укрцемент» була створена в січні 2004 року шляхом реорганізації Українського концерну підприємств і організацій цементної і азбестоцементної промисловості «Укрцемент» і стала його правонаступницею.

Її цілями і завданнями є об'єднання зусиль виробників продукції цементної промисловості, спрямованих на розвиток вітчизняного виробництва та експорту; координація господарської діяльності учасників асоціації, розвиток спеціалізації та кооперації виробництва в рамках чинного законодавства; впровадження передових технологій; розвиток економічних, науково-технічних, соціальних взаємин між державними органами та учасниками асоціації; залучення громадян, організацій, підприємств, іноземних партнерів до активної діяльності з інвестування в економіку України; забезпечення найбільш ефективного використання промислового та виробничого потенціалу підприємств України; створення умов для розвитку та підвищення технічного рівня виробництва цементу, ефективності праці та конкурентоспроможності підприємств галузі; представництво та захист інтересів учасників асоціації в органах законодавчої та виконавчої влади у випадках, порядку та формах встановлених чинним законодавством України; захист інтересів вітчизняних виробників і експортерів продукції цементної промисловості на світовому ринку.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ