Петренко: заяви «Газпрому» про борг «Нафтогазу» політичні

Петренко: заяви «Газпрому» про борг «Нафтогазу» політичні

09.07.14 13:12 0 1112
Міністр юстиції Павло Петренко назвав політичними й невиправданими заяви голова правління російського газового монополіста «Газпрому» про зростання боргу України за російський газ. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами міністра, коли керівник «Газпрому» Олексій Міллер робить такі заяви, він не керується ні економікою, ні комерцією, а лише політикою.

Як сказав голова Мін’юсту, такі заяви «диктуються з кабінету» президента Росії Володимира Путіна, і реагувати на них юридичним чином немає сенсу.

Міністр нагадав, що українська сторона подала позов до Стокгольмського арбітражу, в якому, серед іншого, міститься вимогу до російської сторони відшкодувати 6 мільярдів доларів, що їх Україна, на її думку, переплатила через несправедливі умови газового контракту.

Раніше голова правління «Газпрому» Олексій Міллер заявляв, що загальний борг «Нафтогазу України» за куплений газ сягнув уже майже 5 мільярдів 300 мільйонів доларів після того, як Україна не оплатила чергові обсяги газу, отримані з 1 до 16 червня.

Україна заявляє, що встановлена Росією ціна на газ має «політичний характер», і відмовляється платити її до розгляду свого позову в Арбітражній інституції Торговельної палати Стокгольма, як передбачає контракт.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: Ірина Сех ...
Наступна новина: На Тернопіллі чотирилапий ...

КОМЕНТАРІ