На Житомирщині впоратися з домашніми клопотами відрядженим у зону АТО міліціонерам допомагають їх колеги

На Житомирщині впоратися з домашніми клопотами відрядженим у зону АТО міліціонерам допомагають їх колеги

10.07.14 12:31 0 1151
Поки правоохоронці у складі чергового зведеного загону відважно захищають країну від сепаратистських явищ на сході, літні хазяйські клопоти цілком і повністю лягають на плечі їх рідних. По-дружньому допомогти впоратися із сінокосом, городами та іншими господарськими потребами сім'ям відряджених міліціонерів на Житомирщині дружно взялися підсобити їх колеги.

- Літо для нас, сільських жителів, - гаряча пора. Потрібно переробити багато господарської роботи: заготовити корму домашній худобі, обробити посадки на городах, облагородити територію домогосподарств. А ще й за дітьми потрібен постійний догляд, - нарікає Світлана Данькевич, мешканка Любарського району Житомирщини, дружина дільничного міліціонера, відрядженого в «гарячі» східні точки нашої країни для захисту правопорядку.

На плечі молодої жінки звалилося все й одразу, у тому числі двоє маленьких дітей і 80-річний дідусь, від якого повноцінної допомоги, звісно, недостатньо. Чоловік-міліціонер 24 червня вирушив у складі зведеного загону правоохоронців Житомирщини захищати правопорядок на сході країни.

- Кожен день з мамою переживаємо і молимося, щоб наш татко скоріше повернувся здоровим і неушкодженим, - соромливо посміхається 7-річний син Максим.

У найнеобхіднішому по господарству сім'ї Данькевичів узявся підсобити колега відрядженого правоохоронця, старший дільничний інспектор Любарського РВ УМВС Віталій Білоус. Час від часу він навідується у домогосподарство співробітника, цікавиться, чим може стати корисним і у разі необхідності надає родині допомогу.

- Це наш обов'язок, як дільничних міліціонерів, допомагати людям навіть у тих питаннях, які не стосуються прямої компетенції міліції. Допомогти ж рідним колег, з якими щодня пліч-о-пліч працюєш і дружиш, - святий обов'язок, - зізнається Віталій Білоус.

А в Олевському районі Житомирщини, поки старший лейтенант міліції місцевого райвідділу Ігор Козловець перебував у відрядженні в Луганській області, його сім'єю опікувався дільничний інспектор Микола Михалець.

- Спасибі Миколі, дуже допоміг із сінокосом. Я ніби й жартома відповіла на питання про те, чим можна допомогти, мовляв, сіно заготовити, аби було чим годувати худобу, а він узяв і приїхав на поле, навіть не переодягнувся зі служби. От уже несподівана підмога, - каже господиня Людмила.

- Фактично кожна сім'я житомирських міліціонерів, які беруть участь у наведенні порядку на сході України, знаходиться під наглядом і опікою дільничних інспекторів міліції. Справа навіть не в милосердній акції і вимушеній жалісливості. Мова, у першу чергу, йде про притаманних нашим працівникам взаємну підтримку та готовність надати один одному посильну дружню допомогу. І не важливо - відро води піднести, дров нарубати або привезти якихось продуктів - усе це прояв найпростішої людяності, порядності та елементарної турботи,- прокоментував головний міліціонер Житомирській області Юрій Демяненко.

Ольга Номерчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Бойовики вкрали 40 ...

КОМЕНТАРІ