Тернопілля: наталка Михно відвідала центр соціально-психологічної допомоги «Родина»

Тернопілля: наталка Михно відвідала центр соціально-психологічної допомоги «Родина»

10.07.14 13:31 0 1146
З робочим візитом заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Наталка Михно відвідала Тернопільський обласний центр соціально-психологічної допомоги «Родина».

Клієнтами Центру є діти та дорослі, що зазнали насилля в сім’ї, підлітки сироти, інваліди, діти, які втратили годувальника, молодь в період реабілітації після вживання наркотичних речовин. «Родина» надає тимчасовий притулок (упродовж 90 днів), соціально -педагогічні, -економічні, -психологічні, -медичні та -інформаційні послуги, забезпечує харчуванням та здійснює соціальний супровід для представлення інтересів клієнтів.

«Наш Центр жодного разу не відмовив у допомозі потребуючим, - розповіла директор Центру Вікторія Лукович. – Відтак упродовж 2013 року ми надали допомогу 63 особам, при тому, що за рік в нас може проживати лише 48 осіб.

За словами Вікторії Лукович, великою проблемою у суспільстві є насилля в сім’ї, в результаті якого до Центру звертається чимало жінок і навіть чоловіків. Втім, на жаль, притягнути до відповідальності кривдників, у більшості випадків, неможливо.

«В Україні 7 із 10 жінок зазнають емоційних чи фізичних знущань з боку чоловіків, - зауважила Наталка Михно. – Втім, зважаючи на кількість тимчасових мешканців Центру, велика частина яких – жертви домашнього насилля, можна говорити про те, що жінки, нарешті, перестали боятися і готові звертатися за допомогою до відповідних служб. Це дуже добре».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ