Тернопільські міліціонери розшукали злодійку, яка поцупила "церковні" гроші

Тернопільські міліціонери розшукали злодійку, яка поцупила "церковні" гроші

10.07.14 17:21 0 1161
Пожертви на будівництво храму стали наживою раніше судимої за майнові злочини 23-річної уродженки Підволочиського району. Більшу частину коштів, що їх тривалий час збирали прихожани однієї з парафій обласного центру, спритна злодійка витратила за день.

Про зникнення десяти тисяч гривень міліціонерів повідомила 75-річна жителька Тернополя. За те, що сталося, пенсіонерка картала себе, бо завжди була обережною, а цього разу втратила пильність.

За словами потерпілої, того дня вона зняла кошти з банкомату, аби наступного ранку передати їх працівникові, що мав брати участь у зведенні церкви. Прийшовши додому, сумочку із десятьма тисячами гривень залишила на столі, а сама на декілька хвилин вийшла з кімнати. Коли ж повернулася, грошей не було.

– Нам вдалося з’ясувати, що в цей час у приватному помешканні пенсіонерки перебувала ще одна людина – дівчина, яка винаймала у старенької кімнату, – повідомив начальник управління карного розшуку УМВС України в Тернопільській області Степан Яцух. – Відтак у крадіжці обґрунтовано запідозрили саме її.

Однак зі встановленням особи ймовірної злодійки виникли деякі труднощі. Хоча молодиця уже декілька тижнів проживала в помешканні потерпілої, господиня не знала ні її прізвища, ні звідки та родом, а змогла лише описати квартирантку. Та попри брак інформації правоохоронці оперативно встановили місце перебування крадійки та затримали її.

Своєї провини дівчина не заперечувала і щиро каялася у скоєному. Та ціна її слів невелика. Бо уже не вперше дівчину ловлять на крадіжці, й щоразу вона обіцяла більше не чинити подібного. Невдовзі вона знову потрапить на лаву підсудних. Злочин, який вона скоїла, правоохоронці кваліфікують частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка. Який термін їй відміряє Феміда – покаже час.

Значну частину грошей, які мали бути витрачені на будівництво храму, крадійка встигла витратити на власні потреби: зняла квартиру, накупила нового вбрання, три тисячі позичила подрузі. Відтак з десяти тисяч гривень у неї залишилося лише три.

Міліціонери розшукали товаришку злодійки і та віддала позичені гроші. Тож після завершення досудового розслідування шість тисяч гривень правоохоронці передадуть прихожанам.

– Йдучи в міліцію, я знала, що там допоможуть, – каже тернополянка, – бо не перевелись ще в нас справжні офіцери, які в повній мірі віддають себе служінню людям. Щиро дякую начальнику обласної міліції Василю Облещуку та усім правоохоронцям, завдяки їм злодійка не уникне покарання, а повернуті кошти підуть на будівництво храму.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ