Рівненщина: в дитячому оздоровчому таборі «Агатівка» рятувальники Держслужби спільно з соцпрацівниками провели показово-повчальну акцію з питань безпечної життєдіяльності

Рівненщина: в дитячому оздоровчому таборі «Агатівка» рятувальники Держслужби спільно з соцпрацівниками провели показово-повчальну акцію з питань безпечної життєдіяльності

10.07.14 14:39 0 1132
У розпалі літа як ніколи актуальна тема безпечного відпочинку. Особливо у дитячих оздоровчих таборах, де діти у новому колективі залишаються без нагляду батьків. Тут кожен має безліч ідей для змістовного відпочинку. І часто такі ідеї не мають нічого спільного із безпекою. Тож, щоб спрямувати невгамовних у правильне русло, рятувальники проводять різноманітні акції з питань безпечної життєдіяльності і залучають до цієї роботи соцпрацівників.

Головна мета кожного такого заходу – не лише познайомити дітей із професією рятувальника, пожежно-рятувальною технікою й спорядженням, а й навчити юних громадян цінувати власне життя та своїми необдуманими вчинками не завдавати шкоди оточуючим.

Саме така акція пройшла 9 липня на базі оздоровчого закладу «Агатівка» в селі Симонів Гощанського району. Вихованці табору, а це діти різних вікових груп, з цікавістю спостерігали за діями рятувальників місцевого підрозділу під час ліквідації умовної пожежі, а також як застосовуються гідравлічні ножиці при рятуванні людей з-під металевих уламків авто у разі дорожньо-транспортних аварій. Із задоволенням хлопці та дівчата приміряли костюми рятувальників та дихальні апарати на стисненому повітрі, що використовуються в задимленому просторі.

Після демонстрації практичних дій з дітьми було проведено бесіду про вимоги пожежної безпеки та правила безпечного відпочинку на воді. Для перевірки засвоєння отриманих знань хлопці та дівчата взяли участь у вікторині – відповідали, як врятуватися з пожежі та надати допомогу потерпілому. У свою чергу соцпрацівники провели з дітьми бесіду щодо профілактики тютюнопаління та ВІЛу/СНІДу.

По завершенню заходу дітлахи охоче поділилися своїми враженнями, формулюючи свої думки як вже дорослі громадяни, бо їхні очі випромінювали не дитяче переконання у тому, що такі заходи дуже необхідні для підростаючого покоління.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: В'ячеслав Глазков ...

КОМЕНТАРІ