рятувальники ліквідували умовну пожежу на ПРАТ «Рівне-Борошно»

рятувальники ліквідували умовну пожежу на ПРАТ «Рівне-Борошно»

10.07.14 12:35 0 1317
09 липня в місті Рівне на території приватного акціонерного підприємства по переробці зернових пройшли тактико-спеціальні навчання, під час яких відпрацьовувалися дії з гасіння пожежі на об’єктах зберігання та переробки зернових і взаємодія особового складу пожежно-рятувальних підрозділів з добровільною пожежною дружиною та адміністрацією об’єкту щодо організації евакуації обслуговуючого персоналу та матеріальних цінностей.

За легендою навчань, внаслідок порушення правил пожежної безпеки під час проведення монтажних робіт, виникла пожежа у надсилосній галереї елеватора. Вогонь швидко поширився у бік робочої вежі, а також у силоси. Працівники об’єкту повідомили про подію за номером «101», а добровільна пожежна дружина підприємства провела евакуацію персоналу та приступила до гасіння умовної пожежі первинними засобами пожежогасіння. За лічені хвилини на місце виклику прибули вогнеборці ДСНС. З дверей будівлі вже виднілися клуби диму, а в приміщенні перебував працівник підприємства. Рятувальники в апаратах захисту органів дихання кинулися на пошуки потерпілого. У вщент задимленому просторі, в одному з приміщень, працівники Держслужби з НС виявили непритомного чоловіка. Його швидко винесли на свіже повітря та передали працівникам медичної допомоги. За декілька хвилин умовну пожежу було ліквідовано.

Разом з тим, під час тренувань контролювалися дії посадових осіб підприємства та рятувальних підрозділів. Особлива увага зверталася на дотримання безпеки праці. Підбиваючи підсумки тактико-спеціальних навчань, начальник управління реагування на надзвичайні ситуації Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Сергій Павловський зазначив, що відпрацьована взаємодія працівників ПРАТ «Рівне-Борошно» та бійців Держслужби заслуговує високої оцінки, адже завдяки злагодженій роботі пожежу вдалося швидко ліквідувати, при цьому не допустивши подальшого поширення вогню та загибелі людей.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ