Рівненщина: в

Рівненщина: в "Агатівці" мандрували у світ професій

10.07.14 15:31 0 1193
Працівники Гощанського районного центру зайнятості спільно з Гощанським відділенням Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості в рамках виїзної акції «Мандрівка в країну професій» провели для відпочиваючих дитячого закладу оздоровлення та відпочинку санаторного типу «Агатівка» низку профорієнтаційних заходів, учасниками яких стали близько 400 дітей віком від 8-ми до 16-ти років.

Директор центру зайнятості Петро Зубкевич розповів старшокласникам про вимоги та особливості сучасного ринку праці та світ професій. Діти дізналися про послуги, які надає служба зайнятості, можливості сприяння працевлаштуванню молоді, передбачені законодавством про зайнятість. Також відпочиваючі отримали презентаційні буклети та різноманітні профорієнтаційні консультації спеціалістів центру зайнятості Володимира Бандури, Наталії Никитюк та Андрія Симончука. Цікавими для старшокласників були тренінг-семінари на тему «Як знайти і не загубити талант?» та «Як стати успішним?», проведені представником ТОВ «Імідж партнер».

Центр професійно-технічної освіти ДСЗ презентували майстер-класами з виготовлення художніх виробів з лози (майстер виробничого навчання Валентина Голуб) та з виготовлення штучних квітів із застосуванням техніки «Канзаші» (слухачі Гощанського відділення ЦПТО ДСЗ Тетяна Любчик і Галина Прядун). Значний інтерес, особливо хлопців, викликала виставка робіт ковалів ручного кування. А дівчатка захоплено оглядали художні вироби з лози та штучні квіти і квіткові композиції, виготовлені слухачами ЦПТО ДСЗ. Та, мабуть, найбільше задоволення отримали діти, які своїми руками виготовили прикраси зі штучних квітів чи кошичок з лози, як-от Ніка Лановець, і відчули себе майстром-початківцем. Крім того, всі охочі переглянули відеофільми про РЦПТО ДСЗ, де можна здобути сучасні робітничі професії, та презентаційні фільми про роботу районного центру зайнятості.

А тим часом на центральній алеї «Агатівки» 7 загонів змагалися за кращий малюнок на асфальті представника професії. Було дуже складно визначити кращу роботу, адже всі малюнки були виконані на високому рівні. В нагороду всі учасники отримали від центру зайнятості смачні солодкі призи.

Цікаво помандрувати у світ професій стало можливим завдяки гарній організації цієї роботи керівництвом та виховательським складом «Агатівки», адже така співпраця між дитячим оздоровчим закладом і центром зайнятості триває уже багато років. Організаторам приємно було бачити високу зацікавленість дітей у отриманні інформації про світ професій, що дасть їм змогу в майбутньому зробити правильний вибір своєї професійної діяльності.

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ