У Львівській області понад сотня маленьких луганчан ознайомилися з історією міста Лева та роботою місцевих рятувальників

У Львівській області понад сотня маленьких луганчан ознайомилися з історією міста Лева та роботою місцевих рятувальників

10.07.14 17:08 0 1088
8 липня понад сотня маленьких луганчан познайомилися з історією міста Лева. Дітям показали найбільш цікаві та колоритні місцини. Уже понад тиждень вони перебувають на оздоровленні у дитячому таборі «Царинка», що розташований поблизу смт. Славське.

Головне управління ДСНС України у Львівській області спільно із департаментом соціального захисту Львівської ОДА організували для дітей справжнє свято. Спершу дітей ознайомили з історією Львівщини у музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». Кожна хатина у Гаю відображає українські традиції та правила ведення домашнього побуту у давнину. Дітки із захопленням ознайомлювалися із стародавніми пам’ятками архітектури та уважно слухали все, про що їм розповідали гіди. Також упродовж всієї екскурсії психологи ДСНС спілкувалися із усіма бажаючими, давали поради як уникнути стресу, якщо вони сумують за домом чи відчувають себе не комфортно.

Ще один сюрприз для дітвори приготували львівські рятувальники. Польова кухня, смачні солодощі, бойова аварійно-рятувальна техніка викликали у малечі неймовірну радість та захоплення. Фахівці ДСНС продемонстрували маленьким слухачам усі можливості спецобладнання для роботи в умовах ДТП, пожеж чи інших небезпечних ситуацій. Найбільше дітей потішило бойове розгортання та подача води. Кожен хотів відчути себе рятувальником та спробувати ліквідувати умовну пожежу. Вогнеборці ж від таких глядачів отримали найкращу подяку – голосні оплески та щирі слова дитячої вдячності.

Після екскурсії музеєм побуту дітки відвідали міський Арсенал та цілу низку історичних місцин. А, ось, щоб пам’ятати про свою екскурсію до Львова, малеча купила собі вишиванки.

Важливою пунктом екскурсії стала Львівська обласна державна адміністрація. Тут губернатор регіону Ірина Сех та заступник начальника ГУ ДСНС Львівщини Тимур Агаджанов поспілкувалися з маленькими переселенцями та запевнили їх у перспективному майбутньому для нашої держави, адже у ній росте така талановита й розумна молодь.

Маленькі луганчани залишилися задоволені побаченим та пообіцяли ще не раз приїжджати до Львова та в гості до місцевих рятувальників.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Рівненщина: на ...

КОМЕНТАРІ