Експеримент покаже, наскільки готова міліція до Європейських стандартів діяльності - Сергій Чеботар

Експеримент покаже, наскільки готова міліція до Європейських стандартів діяльності - Сергій Чеботар

10.07.14 19:21 0 1145
Про це, заступник Міністра внутрішніх справ заявив, означивши плани та перспективи відомства на шляху реформування в європейську правоохоронну структуру.

Сергій Чеботар нагадав, що Міністром внутрішніх справ підписаний наказ щодо проведення експерименту на базі Львівського управління внутрішніх справ. Він має на меті вдосконалення правоохоронної системи та реформування її основ, а також приведення діяльності підрозділів цього управління до європейських стандартів. При цьому одне з питань, яке вивчатимуть ініціатори проекту – як здійснити реформування із найменшими затратами і в найкоротший термін.

Сергій Чеботар зазначив, що експеримент триватиме поетапно з 1 липня до 31 жовтня. До його проведення долучились члени Експертної ради, створеної при МВС, яку очолює правозахисник Євгеній Захаров. Фахівці Ради, як представники незалежної структури, нададуть правоохоронцям практичну допомогу: проводитимуть опитування, пропонуватимуть схеми роботи, які потрібно проаналізувати тощо.

Таким чином учасники експерименту хочуть отримати інформацію про дійсний стан справ в області, а також про потенціал місцевої міліції, її авторитет серед населення та про ставлення людей до діяльності Міністерства внутрішніх справ.

– Його проведення покаже нам, настільки готова наша міліція до підходу у рамках діяльності як структури правоохоронних органів до європейських вимог, до європейських стандартів. І це є важливий етап щодо реформування правоохоронної системи України, яке започаткував Міністр внутрішніх справ, – підкреслив Сергій Чеботар.

Заступник глави МВС вважає, що експеримент на базі міліції Львівщини дасть фактаж для того, щоб відомство з найменшими затратами та в найкоротші терміни провело реформування і могло підійти до європейських стандартів у своїй діяльності. Ті конкретні результати, які ініціатори проекту бачитимуть на різних етапах реформування, можна буде використовувати та втілювати в інших регіонах держави.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ