Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області відбулася зустріч з людьми, які переїхали з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО

Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області відбулася зустріч з людьми, які переїхали з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО

10.07.14 14:50 0 1132
В Управлінні ДСНС в області за сприяння організації Товариства Червоного Хреста України в Івано-Франківську відбулася зустріч з громадянами України, які переїхали з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО. Розпочинаючи зустріч, начальник відділу зв’язків з ЗМІ та роботи з громадськістю майор служби цивільного захисту Христина Перцович зазначила, що рятувальники роблять все можливе, щоб люди відчували себе захищеними, а такі зустрічі дають можливість не тільки поспілкуватися і цікаво провести час, а й отримати потрібні знання, які можуть згодитися у подальшому житті.

Представник обласної організації Товариства Червоного Хреста України продовжуючи медичну тему, продемонстрував як надавати допомогу у випадку інфаркту та інсульту, а також зупинився на ризиках літнього періоду – при укусах комах та змій, а також, як реагувати у випадку отримання теплового чи сонячного удару.

Психолог відділу роботи з особовим складом Управління ДСНС в області розповіла присутнім про важливість налаштовуватися на мирне життя, зрозуміти, що все погане в їхньому житті залишилося позаду. І, хоча неможливо позбутися тривоги за рідних та близьких, які залишилися в зоні АТО, потрібно більше думати про плани на майбутнє, облаштовуватися, заповнювати дні цікавими зустрічами і справами. Також вона зазначила, що психологи Управління ДСНС в області завжди до їхніх послуг, організовуються різні тренінги та консультації з питань, які хвилюють людей.

Зустріч відбулася дуже цікаво, люди, які переїхали з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО, мали можливість не тільки ознайомитися з потрібними знаннями, а й поспілкуватися, відчути себе захищеними і потрібними, обговорити проблеми, які їх хвилюють, а також поділитися враженнями про перебування на Прикарпатті. Люди дякували рятувальникам за увагу і турботу, за розуміння їх проблем і бажання зробити їх життя змістовним і пізнавальним.

У свою чергу, працівники Управління ДСНС в області зазначили, що такі зустрічі різного спрямування будуть відбуватися і надалі, щоб цей приїзд на Прикарпаття запам’ятався не тільки як вимушена і сумна сторінка, а як можливість пізнати наш край, його чудову природу і самобутню культуру, і запевнили, що переселенці не залишаться поза увагою рятувальників і завжди можуть розраховувати на їх допомогу.

Управління ДСНС в області

Відео
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ