Руслан Марцінків: «Потрібно вести протистояння агресії Російської Федерації не тільки у військовій площині, але й в економічній»

Руслан Марцінків: «Потрібно вести протистояння агресії Російської Федерації не тільки у військовій площині, але й в економічній»

10.07.14 18:01 0 1099
Вже на найближчій сесії Верховної Ради буде розглядатися Законопроект про обов’язкове маркування товарів. Відповідний документ зареєстрували у Верховній раді депутати від фракції ВО «Свобода». Співавтором законопроекту є народний депутат України Руслан Марцінків.

Громада має знати, які товари купляє. Я закликаю не купляти товари країни, яка веде жорстоку війну з нами. Саме тому разом з колегами-свободівцями ми вирішили зареєструвати відповідний законопроект про маркування російських товарів і сподіваємось, що вже найближчим часом на сесії він буде підтриманий. Завдяки цьому ми убережемось від підтримки російських виробників і таким чином не фінансуватимемо країну-окупанта», - пояснив співавтор відповідного законопроекту, народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків.

«Даний законопроект стосується змін до Закону про захист прав споживачів. Він покликаний зобов’язати ставити маркування товарів. Поруч з ціною та штрих-кодом даний передбачається обов’язкове маркування країн-виробників товарів. Таким чином протистояння агресії Російської Федерації буде вестися не тільки у військовій площині, але й в економічній», - підкреслив парламентар.

Народний депутат наголошує, що даний Закон носитиме не рекомендаційний, а зобов’язуючий характер. Усі торгівельні мережі, пункти оптової чи роздрібної торгівлі зобов’язані будуть розміщувати на товарах відповідні лейби на території усієї України.

Секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко пояснює, що на місцевому рівні також свободівці ініціювали рішення про розміщення маркування російських товарів у магазинах міста, проте великі Всеукраїнські торгові мережі поки не спішать виконувати рішення. «18 червня з ініціативи ВО «Свобода» на виконавчому комітеті було прийнято рішення про маркування товарів. Вже пройшла робоча зустріч з підприємцями, місцеві торгові точки взагалі відмовилися від російських товарів, але є проблема з магазинами Всеукраїнських мереж. Поки що такі торгові точки не виконують рішення, посилаючись на необхідність загальноукраїнського указу. Але так чи інакше сподіваюся, що все таки усі торгові мережі будуть виконувати дане зобов’язання», - пояснив Микола Вітенко.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Рівненщина: міліціонери ...

КОМЕНТАРІ