Івано-Франківщина: перешкоди на шляху до порятунку людських життів

Івано-Франківщина: перешкоди на шляху до порятунку людських життів

10.07.14 17:05 0 1310
Специфіка пожежно-рятувальної служби полягає і в тому, що пожежники, як ніхто знають ціну кожній секунді, коли йдеться про порятунок людського життя. Але, на жаль, у такій ситуації, коли відлік іде на миті не все залежить від рятувальників, від їх професійності та мужності, інколи на перешкоді стають зовсім інші чинники. Особливо це стосується міських населених пунктів, де буквально на очах зростає не тільки щільність забудови, а й кількість різноманітних шлагбаумів, стовпців, парканів, загорож між будинками. Ці всі перешкоди, встановлені, як правило, самовільно, мешканцями значно ускладнюють під’їзд до будинків, де сталося лихо, і не дають можливості оперативно надати допомогу тим, хто її потребує.

Останній такий випадок трапився вчора у місті Надвірна, де в одному з п’ятиповерхових будинків в квартирі на четвертому поверсі зачинилися вхідні двері. Схвильована мати, яка вийшла з квартири на хвилинку, потелефонувала рятувальникам і повідомила, що в квартирі перебуває її двохрічна донечка, а також на газовій плиті залишена каструля з водою, сама жінка не може потрапити до середини і просить допомоги у рятувальників. Також вона повідомила, що відчинені двері балкону, що спрощувало потрапляння до квартири рятувальникам.

Пожежний підрозділ, який оперативно виїхав до місця виклику, зіткнувся саме з також проблемою – з’ясувалося, що під’їзд до будинку для висування автодрабини неможливий. Для цього просто немає місця, оскільки на проїзній частині до потрібного будинку стоїть металевий паркан, а для підняття драбини, щоб потрапити на п’ятий поверх, потрібна площадка до шести метрів. У даній ситуації було прийнято рішення піднятися на п’ятий поверх сходами і спуститися з балкона вниз на балкон четвертого поверху за допомогою спорядження та рятувальної мотузки. На щастя, мешканці поверхом вище були вдома, тож саме у такий спосіб рятувальники потрапили до потрібної квартири і відчинили вхідні двері стривоженій матері, яка не знаходила собі місця від хвилювання. Жінка одразу кинулася заспокоювати свою донечку, яка заходилася від плачу, і дякувати рятувальникам за допомогу…

В даному випадку допомога виявилася вчасною, в квартирі не спалахнула пожежа через залишену на плиті каструлю, і з дитиною не трапилося нічого поганого. Але питання під’їздів до багатоповерхових будинків у містах області для пожежних машин залишається відкритим, а сама проблема – не вирішеною. І не варто забувати, що у певних випадках, може йтися не тільки про вільні метри площі і згаяний час, а про порятунок людських життів.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Львівській області понад ...

КОМЕНТАРІ