До 30-річчя створення першого в Україні самостійного експериментального Хмельницького обласного патологоанатомічного бюро

До 30-річчя створення першого в Україні самостійного експериментального Хмельницького обласного патологоанатомічного бюро

10.07.14 19:33 0 1107
Заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Леся Стебло побувала на святі з нагоди 30-річчя створення першого в Україні самостійного експериментального Хмельницького обласного патологоанатомічного бюро та 20-річчя створення першого і єдиного в Україні Державного патологоанатомічного Центру України.

За роки діяльності колективом медичних працівників досягнуто чимало. У 1966 році, коли відкрилося патологоанатомічне відділення Хмельницької лікарні тут працювали лише кілька спеціалістів. Проте вже в 1974 році обласне централізоване патологоанатомічне відділення визнано школою передового досвіду України. Його нагороджено бронзовою медаллю та дипломом виставки досягнень народного господарства СРСР. В 1984 році це вже було перше та єдине в Україні експериментальне самостійне Хмельницьке обласне патологоанатомічне бюро. У 1994 році створено перший та єдиний в Україні Державний патологоанатомічний Центр України, як головну установу патологоанатомічної служби в Україні.

Центр вирішує актуальні питання, що носять загальнодержавний характер. Так, за словами Лесі Василівни колектив проводить апробацію нової вітчизняної апаратури, запроваджує сучасні методи патологоанатомічних досліджень, здійснює розробку нових принципів господарського механізму для патологоанатомічних бюро тощо.

«Державний патологоанатомічний Центр України є найбільшим патологоанатомічним об'єднанням в Україні, на базі якого проводяться патологоанатомічні, діагностичні морфологічні дослідження з усіх лікарень і поліклінік м. Хмельницького, а також з лікарень 17 районів області», – зазначила посадовець.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ