Микола Собуцький: Рибна галузь Волині поступово відроджується

Микола Собуцький: Рибна галузь Волині поступово відроджується

10.07.14 18:14 0 1071
Рибна галузь Волині поступово відроджується. А методика надання в оренду водних об’єктів напрацьована, враховуючи пропозиції усіх зацікавлених сторін: водників, земельників, екологів, податківців та орендарів. Про це заступник голови облдержадміністрації Микола Собуцький повідомив у коментарі програмі «Акценти».

«Важливо, що нині на ринок рибної продукції Волині повертаються знавці цієї справи, які раніше не витримували конкуренції у порівнянні з великим капіталом. У минулі роки приходили з грошима, захоплювали ставки, інфраструктуру – часто під патронатом влади. Простому господарю з капіталом тягатися було не з руки. До прикладу, господарство «Несвіч», де все зруйнували. Чи у Лобачівці Горохівського району – громада заяву мала, але прийшов великий капітал, і громаду відтіснили», - розповів заступник голови облдержадміністрації.

« господарювати на водоймах все частіше бажають громади сіл та громадські об’єднання. Заяви від них у профільну комісію вже надходять. Це - позитивна тенденція, що люди об’єднуються», - констатував Микола Собуцький.

«Ми – відкриті до співпраці. А процес надання в оренду водних об’єктів відбувається лише у рамках чинного законодавства. Кожен бажаючий може взяти участь в аукціоні і на умовах чесної конкуренції довести своє право розвивати такий бізнес», - резюмував заступник голови облдержадміністрації.

Довідково: згідно з даними управління Держкомзему у Волинській області, на 1 січня 2014 року, в оренду надано 423 водних об’єктів, загальною площею водного дзеркала близько 4,9 тис. га, в тому числі: 45 озер, 2 водосховища та 376 ставків.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ