Олександр Бєлік: Для військовослужбовців та мобілізованих діють “кредитні канікули

Олександр Бєлік: Для військовослужбовців та мобілізованих діють “кредитні канікули"

10.07.14 19:45 0 1060
Для військовослужбовців та мобілізованих діють “кредитні канікули” на час особливого періоду, який розпочався 18 березня 2014 року. Таку ініціативу Національного банку підтримали усі комерційні та державні банки України. Про це повідомив начальник Управління Національного банку України у Волинській області Олександр Бєлік на зустрічі з головою облдержадміністрації Григорієм Пустовітом.

Як підкреслив голова облдержадміністрації, це питання було досить болючим для родин військових, адже чоловіки пішли захищати Батьківщину, в багатьох були кредити на розвиток бізнесу, будівництво, житло чи побутові потреби, а їх необхідно було сплачувати.

“Позитивне вирішення проблеми стало вагомим кроком банків назустріч людям, стабілізувало напругу, дозволило родинам тимчасово не хвилюватися за нараховані відсотки, повернення коштів”, - наголосив Григорій Пустовіт.

У свою чергу, Олександр Бєлік розповів, що «у 28 банківських установах України вже розроблені спеціальні програми для оптимального вирішення питань відстрочки за кредитами для військовослужбовців. Вісім банків ще поки розробляють окремий механізм, решта - працюють індивідуально з кожним клієнтом. Отримати “кредитні канікули” можна у відділеннях банку-кредитора, за особистим зверненням, надавши відповідні документи: заяву, копію військового квитка і довідку з військової частини, де триває служба. Зробити це також може і довірена особа».

Він повідомив, що наразі з відповідними заявами до банків звернулися вже понад 2500 тис. українських військових, які несуть службу у зоні АТО.

Окрім того, начальник Управління Нацбанку України у Волинській області зауважив, що окремі банківські установи не зупиняються на програмі “кредитних канікул”. Зокрема, “Ощадбанк” анулював усі кредитні зобов'язання чотирьох загиблих волинян із “Небесної сотні”. Олександр Бєлік висловив сподівання, що таку ініціативу переймуть й інші банки.

“Вцілому ж, ситуація у банківській системі України - стабільна. Був певний відтік з депозитних рахунків у лютому-березні, але нині стан справ покращився, від 1 січня ц.р обсяг депозитів фізичних осіб збільшився на 159 млн грн. Довіра до банків відновлюється”, - зазначив начальник Управління Нацбанку України у Волинській області.

Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт подякував керівництву Національного банку та усіх банківських установ України за небайдужість до проблем людей, готовність до діалогу та пошуку компромісних рішень.

“Банківський бізнес показав себе з іншого боку: як соціально відповідальний, патріотичний, гуманний, не залишається осторонь у складний для усіх нас час, йде назустріч, шукає шляхи вирішення непростих ситуацій”, - наголосив він та висловив сподівання, що такий стан справ залишиться й надалі.

“Громадяни нині не мають проблем у роботі з банками: вся система працює злагоджено”, - резюмував Григорій Пустовіт.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі попередження ...

КОМЕНТАРІ