У Волинській області з метою підтримки членів родин військовослужбовців, які загинули, реалізовуючи конституційний обов'язок захисту Вітчизни, держава забезпечує їм правовий та соціальний захист

У Волинській області з метою підтримки членів родин військовослужбовців, які загинули, реалізовуючи конституційний обов'язок захисту Вітчизни, держава забезпечує їм правовий та соціальний захист

10.07.14 15:10 0 1106
На адресу Волинської облдержадміністрації надійшов лист-відповідь від Міністерства оборони України на звернення голови ОДА Григорія Пустовіта щодо надання статусу учасника бойових дій військовослужбовцям військової частини А2331, які загинули під містом Волноваха Донецької області.

Нагадаємо, що 20 червня лист з відповідними пропозиціями, з ініціативи Григорія Пустовіта, був спрямований в Міноборони.

Відтак, відомство повідомляє, що надання посмертно громадянам будь-якого правового статусу чинним законодавством України не передбачено, можливим у цьому випадку є нагородження почесними державними відзнаками.

“З метою підтримки членів родин військовослужбовців, які загинули, реалізовуючи конституційний обов'язок захисту Вітчизни, держава забезпечує їм правовий та соціальний захист”, - йдеться у листі.

Зокрема, відповідно до пункту 1 ст.10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, чинність Закону поширюється на сімї військовослужбовців, які загинули (зникли безвісти) або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час захисту Батьківщини чи виконання інших обов'язків військової служби.

Міноборони України також повідомляє, що для вищезазначеної категорії громадян передбачено низку пільг та соціальних гарантій, які надаються на підставі відповідного посвідчення. Отримати його можна в органах праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації громадянина.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Сех у Львівській ...
Наступна новина: В Тернополі розпорядження ...

КОМЕНТАРІ