У Волинській області якість та безпечність харчування дітей – на контролі прокуратури

У Волинській області якість та безпечність харчування дітей – на контролі прокуратури

10.07.14 17:35 0 1130
Органи прокуратури Волині тримають на контролі питання безпечності і якості харчування дітей в навчальних закладах області.

Цьогоріч прокурорськими перевірками встановлено низку порушень законодавства при проведенні управліннями освіти районних державних адміністрацій та виконавчими комітетами міських рад тендерів на закупівлю продуктів харчування.

Прокуратурою міста Нововолинська виявлено порушення вимог Закону України "Про здійснення державних закупівель" управлінням освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради. Зокрема, управління визнало переможцем відкритих торгів по закупівлі кисломолочного сиру на 2014 рік підприємство, яке минулоріч поставляло у дошкільні заклади Нововолинська неякісний сир та масло й ці факти були зафіксовані Нововолинським міжміськрайуправлінням Головного управління Держсанепідслужби в області. Цього ж року підприємство не подало копію сертифіката відповідності на сир, що виключило можливість визначення його походження та несло загрозу харчових отруєнь дітей, які перебувають в дошкільних навчальних закладах.

На виявлені порушення прокуратурою м. Нововолинська міському голові було внесено подання, за результатами розгляду якого до дисциплінарної відповідальності притягнуто секретаря комітету конкурсних торгів, а процедуру відкритих торгів щодо закупівлі сиру кисломолочного відмінено, чим попереджено незаконне витрачання бюджетних коштів на суму понад 400 тис.грн.

Прокуратурою Ківерцівського району встановлено, що комітетом з конкурсних торгів відділу освіти Ківерцівської районної державної адміністрації в порушення вимог Закону України "Про здійснення державних закупівель" необґрунтовано відхилено найдешевшу пропозицію й надано перевагу пропозиції, дорожчій на понад 71 тис. грн.

Відтак прокурор Ківерцівського району звернувся до Господарського суду області з позовом про визнання недійсним такого рішення комітету та договору про закупівлю товарів за державні кошти, укладеного між відділом освіти Ківерцівської РДА і переможцем тендеру.

Перевірками, проведеними органами прокуратури області із залученням спеціалістів Головного управління Держсанепідслужби у Волинській області, виявлено порушення законодавства про якість та безпечність продуктів при організації харчування дітей у Маневицькому, Ратнівському, Камінь-Каширському, Іваничівському, Луцькому, Турійському, Локачинському, Ківерцівському, Рожищенському районах. Виявляли такі порушення й Ковельська та Любомльська міжрайонні прокуратури.

Реагували прокурори й на порушення у роботі Держсанепідслужби, спеціалісти якої подекуди неналежно проводили необхідні перевірки якості й безпечності продуктів дитячого харчування, а в інших випадках - провівши перевірки, не контролювали виконання внесених за їх результатами приписів.

Усього за результатами проведених перевірок органами прокуратури області внесено 34 подання, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 11 службових осіб, з них 2 - органу контролю, відшкодовано понад 14 тис. грн.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Представники організації ...

КОМЕНТАРІ