Представники організації системи ООН обговорили в ДСНС України з представниками центральних органів виконавчої влади можливості надання додаткової допомоги особам, які переміщаються з районів проведення АТО

Представники організації системи ООН обговорили в ДСНС України з представниками центральних органів виконавчої влади можливості надання додаткової допомоги особам, які переміщаються з районів проведення АТО

10.07.14 17:38 0 1075
Міжвідомчий координаційний штаб з питань, пов'язаних із соціальним забезпеченням громадян, які переміщаються з районів проведення АТО, організовує співробітництво з міжнародною спільнотою щодо можливості надання гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб на території України.

7 липня у Державній службі України з надзвичайних ситуацій відбулася зустріч представників організацій системи ООН з представниками Міжвідомчого координаційного штабу, під час якої присутні обговорили механізм взаємодії.

На початку зустрічі заступник Голови ДСНС України, керівник Міжвідомчого координаційного штабу Василь Стоєцький повідомив, що зусиллями Штабу від початку антитерористичної операції з Луганської та Донецької областей вже переміщено та розселено близько 40 тис. осіб. Найбільше громадян на даний момент розмістилося у Києві, Київській, Запорізькій, Харківській, Одеській та Дніпропетровській областях. За даними місцевих органів виконавчої влади в регіонах підготовлено додатково близько 3 тис. приміщень для тимчасового проживання зазначених осіб.

“ ми відкрили три транзитні пункти зустрічі осіб, які переміщаються з районів проведення АТО: у Луганській області – у місті Сватове, у Донецькій області – у місті Красноармійськ, на кордоні з Харківською областю – у місті Барвінково. На кожному пункті розміщено близько 400 стаціонарних ліжок. Ще 300 місць для розміщення передбачені у гуртожитках, школах. Рятувальники, окрім допомоги з переміщення осіб з районів проведення АТО, надають гуманітарну допомогу. Зокрема, вчора підрозділами ДСНС України доставлено 35 тон. продуктів харчування до міста Слов’янськ. шня зустріч є початком нової фази діалогу між Міжвідомчим координаційним штабом та представниками ООН щодо визначення нагальних та перспективних проблем у сфері соціального забезпечення людей, які переміщаються з районів проведення АТО”, – сказав Василь Стоєцький.

Зі свого боку, голова регіонального офісу для країн Кавказу та Центральної Азії Управління ООН з координації гуманітарних справ Марсель Вассен зазначив, що міжнародна система підготовки та реагування передбачає створення окремих секторів, які очолюють агентства ООН і до складу яких входять різні організації, які надають гуманітарну допомогу. Сектори працюють за такими напрямками, як освіта, здоров’я, надання засобів для існування та раннього відновлення, водне забезпечення, продовольча програма, забезпечення житлом, тощо. Агентства ООН, які координують роботу секторів, готові співпрацювати з Міністерствами України у певних галузях та надавати свою допомогу у відповідь на офіційний запит від Уряду України.

“Для забезпечення необхідної гуманітарної допомоги, в першу чергу Уряд має визначити, якої саме невідкладної допомоги він потребує від міжнародної спільноти. Ми рекомендуємо кожному із задіяних Міністерств визначити контактну особу, яка безпосередньо співпрацюватиме з представниками секторів та окреслити, яка допомога необхідна саме їхньому відомству. В цьому процесі важливо забезпечити повне інформування донорської спільноти задля забезпечення необхідної підтримки,” – зазначив Марсель Вассен.

У ході зустрічі, представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики, Міністерства освіти та науки, Міністерства внутрішніх справ України та Державної міграційної служби домовилися з представниками системи ООН про тісну співпрацю задля підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ