В Чернівецькій області рятувальники ДП МРЦ отримали урядові та відомчі нагороди як результат успішного проходження Міжнародної атестації в системі ІНСАРАГ

В Чернівецькій області рятувальники ДП МРЦ отримали урядові та відомчі нагороди як результат успішного проходження Міжнародної атестації в системі ІНСАРАГ

10.07.14 14:28 0 727
Команда важкого класу державного підприємства “Мобільний рятувальний центр” (ДП МРЦ) у складі Державної служби України з надзвичайних ситуацій відтепер братиме участь у міжнародних пошуково-рятувальних операціях. Рятувальники успішно пройшли Міжнародні атестаційні навчання в рамках вступу до Міжнародної дорадчої консультативної групи ООН з проведення пошуково-рятувальних операцій в умовах міста (ІНСАРАГ).

9 липня команда ДП МРЦ вкотре продемонструвала професіоналізм, оперативність роботи в умовах виникнення надзвичайних ситуацій, готовність реагувати та надавати допомогу потерпілим як на національному, так і на міжнародному рівнях.

Під час пошуково-рятувальних робіт з ліквідації наслідків умовної надзвичайної ситуації рятувальники здійснювали пошук потерпілих під завалами із залученням кінологічної групи, використанням спеціальної техніки (тепловізорів, сейсмодатчиків). Верхолази демонстрували порятунок людей з верхніх поверхів будівель. Також рятувальники ліквідовували наслідки аварії на хімічно небезпечному об’єкті.

Працюючи професійно, швидко та скоординовано рятувальники довели, що дійсно готові до ліквідації наслідків міжнародних надзвичайних ситуацій.

За роботою рятувальників спостерігав і Голова ДСНС України Сергій Бочковський, який за сумлінне і бездоганне виконання службових обов’язків, досягнення високих результатів у трудовій діяльності та успішне проведення атестації у системі ІНСАРАГ нагородив нагрудним знаком “Знак Пошани” Скурську Марину Михайлівну – заступника начальника оперативного відділу ДП МРЦ, нагрудним знаком “За відвагу в надзвичайній ситуації”, Соловйова Миколу Анатолійовича – командира 2 відділення 3 аварійно-рятувального взводу загону аварійно-рятувальних робіт ДП МРЦ та Тарасенко Олену Володимирівну – рятувальника-кінолога ДП МРЦ. Також рятувальники ДП МРЦ отримали Почесні грамоти, Грамоти та Подяки ДСНС України.

“Я пишаюся тим, що в нашій Службі працюють професіонали своєї справи. Високий рівень підготовки рятувальників ДП МРЦ визнала й Міжнародна атестаційна комісія. Це визнання є результатом плідної та постійної роботи команди. Відтепер ми готові до участі у міжнародних пошуково-рятувальних операціях”, - зазначив Сергій Бочковський.

Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, за особисту мужність, самовідданість, відвагу, високий професіоналізм, проявлені під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася 12 травня 2014 р. у м. Миколаєві народжено Вельмика Віктора Васильовича – командира аварійно-рятувального взводу загону аварійно-рятувальних робіт ДП МРЦ. Подякою Прем’єр-міністра України нагороджено Лавриненка Сергія Борисовича – начальника ДП МРЦ та Мошковського Віталія Володимировича – рятувальника команди ДП МРЦ.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Рівненщина: в дитячому ...

КОМЕНТАРІ