Найкраща акторка Московського кінофестивалю Наталія Половинка почувалася у Росії «як на ножі»

Найкраща акторка Московського кінофестивалю Наталія Половинка почувалася у Росії «як на ножі»

11.07.14 14:50 0 1124
Львів’янку Наталію Половинку у Росії визнали найкращою акторкою 36-го Московського міжнародного кінофестивалю. Галичанка зіграла роль письменниці у фільмі-притчі Вікторії Трофименко «Брати. Остання сповідь». За перемогу змагалися майже чотири сотні кінострічок із понад шістдесяти країн світу.

Про це йдеться у сюжеті журналіста перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щодня о 21:00 на телеканалі ZIK) Наталії Бахамент.

Акторка розповідає, що не вагалася з приводу того, чи брати участь у Московському кінофестивалі. Втім, зізнається, зважаючи на останні події у країні, їхати було страшно, тож до Росії вирушила не сама.

«Ми зібрались цілою маленькою спецгрупою з України – нас поїхало аж четверо. Там ми сиділи, як на ножі. Коли був прес-показ, прес-конференція, ми сиділи наче чотири шпиці в небо. Адже розуміли: якщо нас запитають про щось про ситуацію в Україні, ми мовчати не будемо», – розповідає найкраща акторка 36-го Московського кінофестивалю Наталія Половинка.

Роль у цій кінокартині стала дебютною для Наталії. Її героїня-письменниця, приїздить до карпатського села писати книгу про двох братів, які ворогують усе життя. Кожен із чоловіків чекає, коли інший нарешті помре. Письменниця ж помирити двох найрідніших людей не може. Лише споглядає за конфліктом.

«У мене була така роль, що я повинна була, наче грати просто свідка. Два брати приходять до моєї героїні, щоб виговоритися. І вони приходять все більше і більше. Я ж не повинна була ні реагувати, ні якось висловлюватись, нічого. Режисер мені казала: слухай так, як ти слухаєш людину. Все мало бути природно. Адже за задумкою, стрічка мала виглядати, наче хронологія», – згадує Наталія Половинка.

Таку споглядальну акторську гру галичанки журі російського кінофестивалю і відзначило. Кажуть, фестиваль неполітичний, тут оцінюють лише мистецький доробок кіномитців. Глядачі ж зможуть подивитися «Братів. Останню сповідь» уже цієї осені.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Україна розбирається з ...

КОМЕНТАРІ