Владу Львова закликають відстояти музей історії медицини Галичини

Владу Львова закликають відстояти музей історії медицини Галичини

11.07.14 12:00 0 1059
Міський голова Львова Андрій Садовий запевнив, що 10 липня, підпише розпорядження про створення робочої групи, яка має напрацювати пропозиції необхідних рішень для збереження будівлі музею історії медицини Галичини ім. М. Панчишина, що на вулиці Кармалюка, 3, у комунальній власності міста.

Про це Андрій Садовий сказав на сесії ЛМР 10 липня.

З його слів, до цієї робочої групи увійдуть керівники юридичного управління ЛМР, управління комунальної власності, управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин, управління охорони здоров’я, також представники Українського лікарського товариства у Львові, медуніверситету і депутати профільних комісій ЛМР. Робочу групу очолить директор департаменту гуманітарної політики мерії Олег Березюк. Вона має допомогти відстояти музей від спроб привласнення.

Міський голова доручив, аби до наступної сесії робоча група напрацювала свої пропозиції стосовно того, що потрібно зробити для збереження згаданої будівлі під опікою міста та лікарського товариства.

«Не можна дозволяти, щоб за допомогою різних махінацій цей будинок перейшов у власність невідомого кого», – підсумував Садовий.

Додамо, що перед депутатами також виступив заступник голови Українського лікарського товариства у Львові Орест Тушницький, який закликав міську владу вжити необхідних заходів для збереження будинку музею – пам’ятки місцевого значення – у власності територіальної громади міста та забезпечити лікарському товариству у Львові право користування цим майновим комплексом для функціонування музею.

Як повідомлялося, у Львові намагаються привласнити будівлю музею історії медицини Галичини ім. М. Панчишина, що на вулиці Кармалюка, 3.

Як повідомив 24 червня голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Любомир Мельничук, «починаючи з 2009 року, онука приїжджого совєцького чиновника, який наприкінці 40-х років минулого століття тимчасово мешкав у цьому будинку, намагається визнати право приватної власності на споруду і вивести її із комунальної власності громади міста».

Як зазначається, у червні 2014 року Личаківський районний суд під головуванням судді Шеремети Г. І. задовольнив відповідний позов. Любомир Мельничук розповів, що з 1990 року цей будинок перебуває на правах оренди в Українського лікарського товариства, там розміщується музей історії медицини Галичини ім. М. Панчишина.

«Попри задоволення судами першої та апеляційної інстанції позову Львівської міськради про визнання недійсними двох правовстановчих документів 1948 року, які по суті і створюють передумови для привласнення майнового комплексу львівського музею, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних та кримінальних справ наприкінці 2012 року скерував цю справу на новий розгляд до Личаківського районного суду. Більше того, у червні 2014 року за позовом онуки приїжджого совєцького чиновника, яка зараз навіть не мешкає у Львові, суд визнав за нею право власності на весь музейний комплекс разом із земельною ділянкою», – зазначив депутат ЛМР.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ