Експерти попередили про нові шпигунські програми для стеження за iPhone та iPad

Експерти попередили про нові шпигунські програми для стеження за iPhone та iPad

11.07.14 15:01 0 1091
Нові комп’ютерні віруси-троянці дозволяють хакерам вести приховану фотозйомку і аудіозапис, читати телефонну книжку, SMS і отримувати практично всі дані з iPhone і iPad, заявив провідний антивірусний експерт «Лабораторії Касперского» Сергій Голованов.

Про це пише Комерсант.

Про виявлення нового різновиду вірусів було оголошено «Лабораторією Касперского» і компанією Citizen Lab на конференції в Лондоні. Комп’ютерний вірус створила команда італійських хакерів HackerTeam на базі шпигунського софту Galileo.

Троянці крім стеження за iPhone, iPad відслідковують пристрої на платформах Android (віддаленно передають дані хакерам, підключаючи смартфони до інтернету по Wi-Fi), а також Microsoft і Blackberry.

Експерти визначили понад 320 серверів Galileo більш ніж у 40 країнах, у тому числі в Казахстані, Узбекистані й Азербайджані. Загальна кількість пристроїв, інфікованих новими «троянами», в усьому світі становить 2-5 тисяч пристроїв, сказав Голованов.

Аналітик Citizen Lab Морган Маркі-Бур вважає, що вірус використовується хакерами в інтересах держав, у тому числі для стеження за журналістами і політичними активістами. За словами експертів, Galileo видаляється при встановленні незараженої збереженої копії операційної системи.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Петро Колодій закликав ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ