Вимушених переселенців зі сходу країни на Житомирщині перевідали представники МВС та обласного Управління міліції

Вимушених переселенців зі сходу країни на Житомирщині перевідали представники МВС та обласного Управління міліції

11.07.14 17:54 0 1099
Об’єднати зусилля у допомозі життєзабезпечення українців, які опинилися в епіцентрі буремних подій на сході нашої країни, – загальна мета державних установ і організацій, громадських об’єднань і релігійних громад та навіть просто небайдужих людей. До цієї справи долучилися і правоохоронці.

Літня база відпочинку при одній з релігійних організацій у Житомирському районі стала тимчасовим прихистком для понад сотні переселенців з Донецької та Луганської областей. Усіх цих людей з’єднало спільне горе й змусило залишити свої домівки й тікати світ за очі від жахіть неоголошеної війни і явної небезпеки, що чатувала їх у рідному краї. Переважна більшість з цих людей – малеча.

– Про те, що на Житомирщині можна знайти прихисток, люди дізнаються від наших волонтерів, які працюють на сході країни або ж з розповідей рідних і знайомих, які вже виїхали з небезпечних місць до нас, - каже пастор Даниїл Виноградський. – Зі свого боку ми всіляко допомагаємо тим, хто у пошуках мирного життя наважується залишити власні домівки, дістатися до нашого регіону.

Вимушені переселенці нині розселені у дерев’яних будиночках бази відпочинку і дружно тримаються один одного, як справжня велика родина. На території є всі умови, необхідні для тимчасового проживання дорослих і дітей.

– Я приїхала сюди ще минулого місяця з п’ятьма дітьми – своїми і племінниками. У нашому місті тоді вже стало занадто небезпечно, - зізнається Галина, жителька Донецької області. - Тут нас дуже гарно прийняли, люди усі доброзичливі. Завдяки їх турботі ми маємо все необхідне для життя. А головне – почуваємося у безпеці. Запаси продовольчих товарів і побутових речей постійно поповнюються.

Як живеться переселенцям на цій літній базі відпочинку, в ході робочої поїздки на Житомирщину з’ясовував і начальник Департаменту кримінальної міліції у справах дітей МВС України Олексій Лазаренко, який прибув разом із представниками обласного Управління міліції.

– Міністерство внутрішніх справ долучилося до загальногромадських заходів допомоги переселенцям зі сходу країни. А в рамках акції «З любов’ю до дітей» працівники міліції переймаються дозвіллям малечі, яка переїжджає зі сходу до інших областей. Нині ж ми відвідуємо місця у різних регіонах, де переселенці тимчасово розмістилися, спілкуємося з людьми, з’ясовуємо, чим можемо стати у нагоді й, врешті, надаємо їм посильну допомогу, - коментує Олексій Олександрович. – У першу чергу, це вияв людяної позиції правоохоронців, піклування та небайдужості до доль усіх переселенців зі сходу.

У свою чергу, керівник дитячої міліції Житомирської області Галина Шилова розповіла, що її підрозділом ведеться реєстр маленьких громадян, які приїжджають до нашого регіону на тимчасове проживання. Й правоохоронці, чим можуть, допомагають їм подолати цей проблемний період. От і до літньої бази відпочинку міліціонери привезли найнеобхідніші продукти харчування та товари повсякденного попиту.

Самі ж вимушені переселенці дякують усім небайдужим за підтримку та сподіваються, що найближчим часом у їх краї пануватиме мир і спокій й вони таки матимуть можливість повернутися до рідних домівок.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Підполковник Дмитро ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ