Буковинські правоохоронці затримали працівника військкомату, який брав гроші за відкуп від несення служби у зоні АТО

Буковинські правоохоронці затримали працівника військкомату, який брав гроші за відкуп від несення служби у зоні АТО

11.07.14 16:22 0 1061
Працівники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернівецькій області виявили та задокументували злочинну діяльність працівника Чернівецького міського військового комісаріату (по сумісності – голови комісії ЧМВК з обстеження сімейно-майнового стану військовослужбовців).

В силу своїх службових обов’язків військовий вимагав неправомірну вигоду в розмірі 500 доларів США від чернівчанки. За цю суму він гарантував, що її син-військовослужбовець не буде направлений на проходження служби в Луганській області, територія якої є зоною проведення Антитерористичної операції.

9 липня під час передачі коштів військового затримали працівники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС спільно з військовою прокуратурою. Предмет злочину в сумі 500 доларів США відшукано та долучено до матеріалів кримінального провадження.

Наразі проводяться усі необхідні оперативно-слідчі дії для встановленню інших посадових осіб, причетних до скоєння даного злочину. Також з числа найдосвідченіших працівників УДСБЕЗ та Слідчого управління УМВС України в Чернівецькій області створено слідчо-оперативну групу по виявленню додаткових фактів злочинної діяльності начальника групи соціального захисту Чернівецького міського військового комісаріату (по сумісності – голови комісії ЧМВК по обстеженню сімейно-майнового стану військовослужбовців).

Військовому оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Чоловіка в порядку ст. 208 Кримінального Процесуального кодексу України затримано та поміщено до ІТТ при УМВС України в Чернівецькій області. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: 38,2 млн. грн. ...
Наступна новина: Днями відбулася ...

КОМЕНТАРІ