У Волинській області за захистом люди звертаються у прокуратуру

У Волинській області за захистом люди звертаються у прокуратуру

11.07.14 18:18 0 1033
Порушення законодавства, прав та інтересів громадян, ігнорування посадовими особами їхнього конституційного права на звернення та не вирішення піднятих ними питань спонукає людей звертатись за захистом до органів прокуратури.

З отриманих прокуратурою цьогоріч 3,9 тисяч звернень за належністю до органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та державного контролю прокуратурою надіслано понад 1,4 тис. звернень.

Прокурорами Волині вирішено понад 2,3 тис. звернень громадян та юридичних осіб. Переважна більшість вирішених звернень стосувалися питань досудового розслідування, нагляду за додержанням і застосуванням законів та представництва інтересів громадян і держави в судах.

Задоволено прокуратурою 64 звернення.

Так, прокуратурою міста Луцька задоволено звернення пенсіонерки з Одеси Людмили Зімборської, яка прохала прокуратуру захистити свої інтереси в суді. Провівши перевірку викладених у зверненні обставин, прокурори з’ясували, що пенсіонерці, яка отримує мінімальну пенсію й потребує грошей на лікування, ПАТ «Західінкомбанк» не повертає 4,5 тис. доларів США, покладених на депозит іще на початку 2009 року.

Відтак прокурор міста Луцька звернувся до суду з позовом в інтересах пенсіонерки до ПАТ «Західінкомбанк» про розірвання договору банківського вкладу та стягнення коштів. Рішенням Луцького міськрайонного суду позов прокурора задоволено, вкладені пенсіонеркою гроші банк поверне.

Зауважимо, що за результатами розгляду прокуратурою звернень притягнуто до відповідальності 21 посадову особу, з них – 5 посадовців органів контролю.

Крім того, за наслідками перевірок додержанням законодавства про звернення громадян органами державної влади, місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності в області до дисциплінарної відповідальності притягнуто 14 посадових осіб.

На особистому прийомі в органах прокуратури області протягом шести місяців поточного року побувало майже півтисячі громадян.

Працівниками обласного апарату прокуратури Волині поточного року прийнято 174 громадянина, в тому числі 82 – особисто прокурором області. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ