В Закарпатській області іршавські свободівці вимагають від районної прокуратури ефективної роботи на благо громади

В Закарпатській області іршавські свободівці вимагають від районної прокуратури ефективної роботи на благо громади

11.07.14 15:40 0 1114
8 липня 2014 року відбулася зустріч активу Іршавської районної організації ВО "Свобода" та громадськості з прокурором Іршавського району Юрієм Романцем. Люди вимагали від прокурора звіту про перелік справ, які перебувають на розгляді прокуратури і які не розслідують або навмисно зволікають з їхнім вирішенням.

На зустрічі представники ВО "Свобода" поставили чимало запитань, зокрема про незаконні дії екс-голови Осійської сільської ради щодо видачі земельних ділянок.

Підняли й питання про колишній штаб Партії регіонів, яка орендувала приміщення у відділі культури. "Нам відомо, що платою за орендування була одна гривня в рік, в чому очевидно помітне зловживання службовим становищем. Представники "Свободи" більше трьох місяців тому подали відповідну заяву, але помітних зрушень у розслідуванні цієї справи не відбулося, тому ми очікуємо ефективної роботи прокуратури щодо цієї проблеми. На нашу думку, екс-керманич "регіоналів" зобов'язаний виплатити всі кошти за оренду приміщення, адже держава зазнала збитків у декілька десятків тисяч гривень", – підкреслив голова земельної комісії з представників громадськості Іван Фельцан.

Не менш важливим на зустрічі було питання проведення незаконної сесії Іршавської районної ради, на якій було висловлено недовіру голові РДА. Прокурор Юрій Романець запевнив, що ця справа перебуває під його особистим контролем і її внесено до єдиного реєстру досудових досліджень.

Наступне питання, яке підняли представники "Свободи", – розтрата коштів Довжанським лісомисливським господарством на ремонт дороги в урочищі "Гат". За їхніми словами, сума махінації з відмивання коштів склала 809 тисяч гривень. На справа перебуває в прокуратурі, де триває перевірка. Йдеться про відрізок лісової дороги протяжністю 4 кілометри й шириною до 12 метрів, де вирубано вікові дуби.

"Такі зустрічі будуть частими, тому що, на жаль, робота прокуратури не відповідає очікуванням громадськості. За роки незалежності в Іршавській прокуратурі зібралось 1169 нерозкритих справ, тому потрібний ефективний підхід до кожної заяви, скерованої на розгляд до прокуратури", – зазначив керівник Іршавської районної організації ВО "Свобода" Михайло Мочан.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Платники Тернопільщини ...
Наступна новина: Гумові в’єтнамки назвали ...

КОМЕНТАРІ