На Львівщині відзначатимуть 70-річницю створення Української Головної Визвольної Ради

На Львівщині відзначатимуть 70-річницю створення Української Головної Визвольної Ради

11.07.14 13:21 0 1179
В неділю, 13 липня, у с. Сприня Самбірського району за участю керівництва області та громадськості відбудуться урочистості з нагоди відзначення 70-річчя створення Української Головної Визвольної Ради.

Зокрема, на території спортивно-туристичного оздоровчого комплексу імені Президента УГВР Кирила Осьмака відбудеться круглий стіл «УГВР і сьогодення».

Керівництво області, району та представники громадськості покладуть квіти до пам`ятника засновникам УГВР та візьмуть участь у поминальній панахиді за борців за волю України.

Окрім того, в рамках відзначення цієї пам’ятної дати, відбудеться прем`єра літературно-драматичної композиції «Прийди і поклонись Кирилу Осьмакові» за поемою Дмитра Павличка «Кирило Осьмак».

Також в програмі заходів присяга новаків пластового юнацтва, урочисте віче, святковий концерт та огляд експозиції у музеї-криївці.

Початок заходів об 11.00 год. у с. Сприня Самбірського району.

Довідка:

УГВР — орган політичного керівництва українським визвольним рухом, який оголосив себе «верховним органом українського народу в його революційно-визвольній боротьбі», утворений в Україні наприкінці другої світової війни з ініціативи УПА й рев. ОУН (ОУН(б)). Метою організаторів було створення ширшої суспільно-політичної бази для боротьби збройного підпілля проти німців і більшовиків та притягнення до неї кадрів з-поза ОУН, хоч остання залишалася організаційною й ідеологічною базою УГВР.

В Україні під радянською окупацією УГВР керувала через УПА збройною боротьбою та вела через ОУН політичну і пропагандистську діяльність проти радянської влади.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Те, що Донбас люблять у ...
Наступна новина: Українці фотофлешмобом ...

КОМЕНТАРІ