Львівщина зацікавлена в розвитку агротуризму, – О.Погорілко

Львівщина зацікавлена в розвитку агротуризму, – О.Погорілко

11.07.14 12:51 0 1111
9-10 липня в місті Дрогобич проходить україно-польський семінар для власників агроосель на тему «Суть, роль та розвиток агротуризму в курортах» в рамках мікропроекту «Агротуризм в курортах» проекту «Транскордонна співпраця для рекреаційного туризму польсько-українського прикордоння».

Учасники семінару обговорили стан та тенденції розвитку агротуризму в Україні, впровадження агротуризму в курортах, добрі практики, тенденції сучасного туризму в курортах, ефективне функціонування агротуристичних господарств, маркетинг туристичних послуг на курорті, профіль сучасних туристів, форми залучення туристів, реклама сільського туризму, екотуризм, практичні аспекти створення туристичних пакетів використання місцевих ресурсів в сфері агротуризму.

Як зазначила у вітальному слові заступник директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму облдержадміністрації Оксана Погорілко, тема проекту «Агротуризм в курортах» є важливою та актуальною на сьогоднішній день, оскільки, з погляду поліпшення достатку як окремо взятої родини, так і в цілому сільської громади, туристи в селі – бажані гості.

«Збільшення потоку туристів спонукатиме розвиток малого підприємництва та приватних ініціатив, розбудову інфраструктури села, активізуватиме діяльність громади у відродженні та збереженні культурної спадщини. Провідним завданням агротуризму є створення умов для покращення стандартів життя сільської громади та кожної селянської родини. Коли ми навчимося виробляти туристичний продукт, який здатний задовольняти найвибагливішого туриста, ми піднімемо престиж сільської громади як місця постійного проживання», – скзала О.Погорілко.

Вона також додала, що управління туризму та курортів облдержадміністрації впродовж останніх років зосереджує велику увагу на розвитку агротуризму на Львівщині: «Зокрема, ми досліджуємо та популяризуємо туристично-рекреаційну привабливість сільських територій, розробляємо туристичні презентаційно-інформаційні путівники, представляємо туристичну привабливість сільських територій на туристичних виставках, проводимо фестивалі, розробляємо та ознаковуємо туристичні шляхи (автомобільні, пішохідні, велосипедні, водні) в сільських місцевостях, здійснюємо наповнення туристичного інтернет-сайту інформацією про агротуризм в області, впроваджуємо нові туристичні маршрути, проводимо семінари-тренінги для власників агроосель, створюємо Календар культурних та традиційних туристичних подій, які проводяться сільськими громадами», – підсумувала О. Погорілко.

Довідка:

Мікропроект «Агротуризм в курортах» фінансується за рахунок коштів Європейського Союзу та реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Дрогобиччини», Асоціацією для розвитку і промоції Підкарпаття «Про Карпатія», Місцевою групою діяльності «Країна нафти» та Фундацією для місцевого розвитку «Інтеграція» за підтримки Департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської обласної державної адміністрації, Дрогобицької районної ради та Дрогобицької районної державної адміністрації.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: 11 дітей з ...
Наступна новина: В Чернівецькій області з ...

КОМЕНТАРІ