Петро Колодій закликав громаду Львівщини мінімізувати витрати енергетичних ресурсів

Петро Колодій закликав громаду Львівщини мінімізувати витрати енергетичних ресурсів

11.07.14 14:59 0 1139
Голова Львівської обласної ради Петро Колодій звертається до громади з проханням подбати про енергетичну безпеку власних будинків, мінімізувавши затрати енергетичних ресурсів.

У зверненні голови обласної ради йдеться: "Шановна громадо, в умовах газового шантажу та агресії з боку Російської Федерації ми зобов'язані максимально мінімізувати затрати енергетичних ресурсів та подбати про енергетичну безпеку власних будинків.

Через загострення протистояння, урядом створено кризовий енергетичний штаб на рівні держави. Його завдання – баланс енергетичних ресурсів, споживання, витрачання і енергоефективність.

Водночас вимогами часу аналогічні завдання продиктовано всім нам. Кризові енергетичні штаби маємо організувати у кожному житловому будинку.

Пам'ятаємо, найбільшої уваги і утеплення потребують стіни і дах будинку, далі – водопровідне і каналізаційне господарство, а також вікна і двері.

Оголосіть загальні збори мешканців, оберіть ініціативну групу, проаналізуйте як саме будинок втрачає тепло, починайте діяти".

Довідка. У 2014 році продовжується підтримка та стимулювання населення області до впровадження енергоощадних заходів за Програмою енергозбереження для населення Львівщини на 2013–2016 роки. З обласного б'юджету відшкодовується 15–20% річних відсоткової ставки за кредитами, отриманими населенням на здійснення енергоощадних заходів.

Цією Програмою вже скористалися майже 12 тисяч родин, які отримали кредити на загальну суму понад 99,3 млн грн. Сума відшкодування з обласного б'юджету за наростаючим підсумком за 2006–2014 роки склала 11,6 млн грн.

У рамках Програми енергозбереження для б'юджетної царини Львівщини на 2010–2015 роки здійснено енергоощадні заходи у 24 установах освітньої царини області. Фінансову підтримку Львівської обласної ради за результатами проведення обласного конкурсу мікропроєктів отримали 148 установ соціяльної інфраструктури.

Між Львівською обласною радою та Фондом "Східна Європа" підписано Меморандум про співпрацю щодо реалізації спільного проєкту "Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини".

Загальний обсяг коштів, передбачений на реалізацію програми, становить 3 млн грн, з яких 1,5 млн грн – кошти Львівської обласної ради та 1,5 млн грн – Фонду "Східна Європа".

Разом з тим, спільно з ПРООН розпочато реалізацію 11-ти інноваційних проєктів. Мова йде про інноваційні заходи з енергозбереження та енергоефективності у будівлях. Загальний обсяг фінансування – майже 4,5 млн грн.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Експерти попередили про ...

КОМЕНТАРІ