У Львівській області не всяка пожертва на користь

У Львівській області не всяка пожертва на користь

11.07.14 15:45 0 1309
Останнім часом у Львові почастішали випадки шахрайств під виглядом збору пожертв. Про те, як заробляють на наших емоціях, розповів начальник Львівського міського управління міліції, підполковник міліції Сергій Зюбаненко.

«Шахраї дуже вміло і професійно підлаштовуються під настрої людей. Ми бачимо, що події, які відбуваються в нашій країні, викликають певні емоції у наших громадян. Розуміючи, що люди зараз намагаються всіляко допомогти військовим, дітям, майданівцям, котрі отримали травми в часи проведення Євромайдану, шахраї під виглядом збору коштів на лікування, чи якусь іншу допомогу, можуть наживатись на цих емоціях людей.

Ми проводимо постійні перевірки таких фактів і намагаємось реєструвати такі факти збору коштів. Це, до речі, окрім нас роблять й деякі журналісти. Висновки на даний час є такими : фірми, які обліковують ці кошти, вони є, вони існують насправді, і дійсно розподіляють кошти тим людям, хто має потребу у фінансовій підтримці.

Але… проведеними перевірками встановлено, що суми, які збираються, і суми які передаються – це різні суми. І дуже важко облікувати - скільки ж було зібрано коштів і яка частина з них була передана потребуючим.

Труднощі в документуванні таких правопорушень є в тому, що фірми знаходяться не у Львові, а в Києві. Коли проводиться перевірка, ми дійсно бачимо, що є обліковані кошти, дійсно ми бачимо, що певним особам ці кошти передають, але яка сума була зібрана і яка сума була передана – це встановити дуже важко.

Тому найкраще – це коли ті, хто хоче дійсно допомогти людям, будуть передавати або переказувати кошти безпосередньо тим, хто їх потребує, або їх родичам. Це єдина гарантія того, що ваші благодійні внески дійсно потраплять до того, хто їх потребує», - розповів Сергій Зюбаненко.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ